Az Y-generáció eljutott a gyerekvállalás korszakába! A nemzedék egyik legtipikusabb képviselője, Greta Gerwig a Maggie’s Planben választani kényszerül: mesterséges úton vagy egy idősebb férfival alapítson családot? Közben pedig összecsap Woody Allen és Noah Baumbach New Yorkja. 

Tovább

A férfimagazinnál dolgozó Amy (Amy Schumer) randizni megy az interjúalanyával, Aaronnal (Bill Hader), a menő sportorvossal. A vacsora után megisznak valamit, Aaron már alig áll a lábán, Amy viszont magabiztosan leint egy taxit és a férfi lakásához irányítja a sofőrt. A jelenet tökéletesen bemutatja, milyen, amikor egy nő határozottabb a férfinél, és tudja, mit akar: csak kötődés nélküli szexet.

Tovább

Magyarországot is eléri végre az Amy Schumer-jelenség! Schumer mostanában az egyik legfelkapottabb komika, a Kész katasztrófa című romantikus komédiának nem csak a főszereplője, de ő írta a forgatókönyvet is. A filmet Judd Apatow rendezte; hozzánk augusztus végén érkezik, de az amerikai mozikban már tegnap bemutatkozott és az első kritikák elég biztatóak. 
Tovább

Larry David hozza a szokásos formáját, de nem sokkal nyújt többet a film egy harmincperces Félig üres-epizódnál. A poénok leütése ugyanúgy az utolsó harmadra marad, de az egészestés formátum miatt a felvezetés túlságosan hosszadalmas. Tovább

Az a legnagyobb baj ezzel a vígjátékként hirdetett mozgóképpel, hogy egyáltalán nem vicces. Próbál az lenni, de inkább alpári, mint intelligens, ne adj isten érzékeny módon. Márpedig a téma inkább az utóbbi megközelítést várná el: az addig fiúk-férfiak iránt semmilyen érdeklődést nem mutató stréber lány eldönti, hogy elveszíti a szüzességét. Persze csak pusztán tapasztalatszerzés céljából.

Tovább