A Shelley újabb izgalmas darabja egy nagyfokú pszichológiai realizmusra és lassan bontakozó feszültségre épülő ellentrendnek, ami a James Wan nevével fémjelzett adrenalinhullámokkal operáló mainstream horrorok alapvetéseivel megy szembe. Egyben újabb darabbal bővíti az egyre feljövő boszorkányos horrorfilmek táborát.

 

Tovább

Az utóbbi években tucat számra gyártott fantasy darabok sorába A hetedik fiú jól illeszkedik, felhasználja a műfaj szinte összes elemét, Jeff Bridges pedig a humorról is gondoskodik. Mindezek ellenére Sergei Bodrov legújabb alkotása  hátralépésnek tekinthető a Mongolhoz képest, a klisék egymásra hajigálása a történet teljes kiszámíthatóságát eredményezi, így hiába a tehetséges színészek és a meggyőző látványvilág, a végeredmény középszerű és sekélyes.
Tovább

Egyre drágább, egyre gyengébb. Általánosan megfigyelhető tendencia, amikor egy kasszaszaggató sikertörténetről az összes bőrt megpróbálják lecibálni. Senkit ne tévesszen meg, (még) nem a Parajelenségek ötödik részéről beszélek. Az majd csak októberben jön. Tovább

A baj az, hogy úgy tűnik, mind értelmileg, mind érzelmileg csökevényesnek nézik a kedves mozilátogatókat. Mert értem én, hogy ez a film kéne legyen az új tinimánia, de akkor meg legalább valami művészi vagy gondolatbeli értéket próbálnának átadni a jövő nemzedékének. Sajnos a Beautiful Creatures – Lenyűgöző teremtmények sem ezeket, sem pedig más pozitívumokat nem tudhat a magáénak.

Tovább

Könyves Kálmánt megvezették: boszorkányok márpedig vannak! Gyerekeket rabolnak, holdfénynél seprűnyélen repkednek, átkoznak és varázsolnak, meg mindenféle egyéb boszorkányos dolgot végeznek – egész addig, amíg teljes joggal meg nem égetik őket. De nem szabad ám mindenkit megégetni! Előbb szép törvényesen be kell bizonyítani, hogy az illető tényleg boszorkány – ezt tanítja nekünk a két profi boszorkányvadász, Jancsi és Juliska.

Tovább

L. Frank Baum jól ismert mesevilága idén újra életre kel a vásznon – ezúttal mindhárom dimenzióban. Az Óz, a hatalmast Sam Raimi, a Pókember-trilógia rendezője jegyzi, aki vizuális művészek hadával dolgozott azon, hogy az utóbbi évek trendjének megfelelően újabb, fantasztikus elemekkel teli univerzumot tárjanak a moziba látogatók elé. Cikkünkben közelebbről is megismerkedhettek a szereplőkkel és a készítőkkel, illetve többet megtudhattok a történetről és a látványvilágról is. Tovább