Az Y-generáció eljutott a gyerekvállalás korszakába! A nemzedék egyik legtipikusabb képviselője, Greta Gerwig a Maggie’s Planben választani kényszerül: mesterséges úton vagy egy idősebb férfival alapítson családot? Közben pedig összecsap Woody Allen és Noah Baumbach New Yorkja. 

Tovább

Andrew Niccol már a 2005-ös Fegyvernepperrel betekintést engedett a háború egyik leggátlástalanabb, kereskedelem-orientált oldalába. Új filmje, az Arctalan ellenség a drónok alkalmazásával megjelenő joystick-hadviselést mutatja be egy katona szemszögéből, aki munkájából kifolyólag nem csupán a terroristákkal, de saját erkölcsével is harcot vív nap, mint nap. Tovább

Antoine Fuqua A hét mesterlövésze nem szentségtörő alkotás, a westernekben rejlő értékkonfliktust és a nagyszerű karakterszínészeket a hollywoodi látványfilmek elleni kiállásra használja. Konzervatív rajongóknak azonban a megtekintés csak szívgyógyszer szedése mellett ajánlott. Tovább

Első előzetesével jelentkezik a Hailee Steinfeld, Asa Butterfield és Ethan Hawke főszereplésével készült zenés vígjáték-dráma, a Ten Thousand Saints. A filmet Shari Springer Berman és Robert Pulcini jegyzi.
Tovább

Boyhood

Legalább annyira monumentális filmes vállalkozás a maga kategóriájában a Sráckor, mint tizenöt évvel ezelőtt A Gyűrűk Ura volt. Az év eddigi talán legjobb és legfontosabb mozija a különböző műfajok közötti egyensúlyozás mellett olyan sok gondolatot közvetít, hogy azok megemésztésére a 166 perces játékidő többszöröse sem elég. 

Tovább

Lehet szeretni vagy nem szeretni Robin Williams művészetét, nem elismerni azonban egyszerűen képtelenség. A mániás depresszióban szenvedő színész kreatív fázisaiban hihetetlen gazdag életművet hagyott maga mögött, mellyel aztán tucatnyi filmtörténeti mérföldkő letételében segédkezett. Bár alapvetően komikusként emlékezünk rá, ha végigtekintjük legjobb filmjeinek listáját, rögtön látszik, hogy könnyező bohóc volt, akivel mi is együtt sírtunk. (Molnár Kata Orsolya)

Tovább