Az Y-generáció eljutott a gyerekvállalás korszakába! A nemzedék egyik legtipikusabb képviselője, Greta Gerwig a Maggie’s Planben választani kényszerül: mesterséges úton vagy egy idősebb férfival alapítson családot? Közben pedig összecsap Woody Allen és Noah Baumbach New Yorkja. 

Tovább

Az öregségébe beletörődni nem tudó színész (Al Pacino) és a körülötte kavaró fiatal csaj (Greta Gerwig) szatirikus humorú története nem lett klasszikus ugyan, de Barry Levinson nyugodtan kirakhatja az ablakba. A Kiégésben a főszereplők egymással, de a képzelet és a valóság határán egy kicsit azért velünk is játszanak.

Tovább

Összesen 23 alkotás szerepel a 64. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale) nagyjátékfilmes versenyprogramjában. Ezek közül 18 filmet a világ legnagyobb filmes közönségfesztiválján vetítenek először és 20 vetélkedik majd a legjobb filmnek járó Arany Medvéért, valamint a főbb alkotói kategóriákban kiosztandó Ezüst Medvékért a szervezők szerdai közleménye szerint.

Tovább

Vannak filmek, amelyek annyira összenőnek a főszereplőikkel, hogy igazából már nem is tudod, valójában a főhős szeleburdi vagy a film az, és egyáltalán csak a karaktert szereted vagy a mozit magát. Na pontosan ilyen a Frances Ha.

Tovább