Minden, ami Woody Allen

Vajon kell-e megismertetni Woody Allent bárkivel? Szüksége van-e ismeretterjesztő kiadványra a világ talán legismertebb rendezőjének? Ezekkel a gondolatokkal vettem kezembe először a könyvet, aztán belelapozva arra jöttem rá, tulajdonképpen mindegy is. Elég, ha élvezzük, ami benne van. Én pont így vagyok a rendezővel is. Minden, ami Woody Allen.

Tovább

Diane Keatont senkinek nem kell bemutatni, önéletrajzi kötetének segítségével azonban az olvasók bepillantást nyerhetnek a „kulisszák mögé” is és lehetőségük nyílik kicsit közelebbről megismerni a színészlegendát. Megismerhetik az elvarázsolt kislányt, az önbizalomhiánnyal küzdő színészpalántát, a fülig szerelmes fiatal nőt, az anyát és azokat az embereket, akik az elmúlt évtizedekben nagy hatással voltak erre a nem hétköznapi életútra. Utóbbiak közül is Keaton elsősorban édesanyja személyének állít emléket ezzel a könyvvel, akinek naplórészleteit nem csak hogy közli, reflektál is azokra és párhuzamba állítja az ott leírtakat saját életének eseményeivel.

Tovább

Sci-fi és fantasy novellák: hálás anyag egy hangoskönyvhöz. Ha a kiváló előadás mesehangulatba ringat, az ember még fogékonyabbá válik a fantázia szüleményeire. És itt első osztályú mesével van dolgunk. Tovább

Márai Sándor Krúdynak tiszteleg Szindbád hazamegy című regényével. Nem véletlen hát, hogy hamisítatlan Krúdy-világot épített, benne az elmaradhatatlan vendéglőkkel, kocsmákkal és persze az ezeket benépesítő tipikus karakterekkel. Külön öröm, hogy a hangoskönyv változatban Mácsai Pál hangján szólal meg a mű. Tovább

Teljes mértékben szubjektív könyves áttekintő az, amit olvashattok. A lényege a rovat ez évi működésének összegzése. A Papírfény minden olyan könyvet befogad, amelynek van filmes kapcsolódása. Még az sem kizáró, hogy nem az adott évben jelent meg, hiszen vannak kimaradt kötelezők, illetve olykor a filmes történések uralják a könyves eseményeket. Most azonban a 2012-ben megjelent kedvenc könyvek sorakoznak fel.

Tovább