Az Y-generáció eljutott a gyerekvállalás korszakába! A nemzedék egyik legtipikusabb képviselője, Greta Gerwig a Maggie’s Planben választani kényszerül: mesterséges úton vagy egy idősebb férfival alapítson családot? Közben pedig összecsap Woody Allen és Noah Baumbach New Yorkja. 

Tovább

„Ugyanannyira amerikai, mint a baseball” – mondja egyenesen a kamerába Jack Stone, az ártatlanul elítélt fiatal muszlim egyetemista ügyvédje az Aznap éjjel című új sorozatban, ezzel végképp elhelyezve a filmet a koordinátarendszerben. Az HBO ismét gyorsan reagál a világ eseményeire.

Tovább

Okos, komplex és rendhagyó filmet rendezett pályája harmadik állomásaként J.C. Chandor, aki ezzel a kortárs amerikai filmművészet egyik titkos favoritja lett nálam. Azt viszont nem árt megjegyezni, hogy a magyar és az eredeti címével ellentétben az Egy durva év se nem durva, se nem erőszakos alkotás.

Tovább

Szerelmem, New York

A Géraldine Nakache-Hervé Mimran rendezőpáros Szerelmem, New York című vígjátékában öt kultúrsokkos állapotban vergődő francia fiatal kálváriáján keresztül ismerhetjük meg (ha eddig nem ismertük volna) az amerikai way-of-life és a vele való találkozás legnagyobb kliséit. Tovább


Romantikus komédia, amiben a Ted Mosby-Ross Geller típusú főhős a Facebook segítségével szeretné elbűvölni a közeli kávézóban dolgozó, csinos baristalányt. A kérdés, hogy kinek az esete ez a fájóan triviális film?

Tovább