Sziget 2013: pornó és queer

Teltházasak az idén először megrendezett SzigetMozi vetítései. A Filmalap és a Sziget fesztivál közös kezdeményezésére vasárnapig minden nap magyar filmeket is láthatnak a fesztivál látogatói – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel pénteken.

Tovább

1963. Gaál István. Sodrásban. 2014. Reisz Gábor. VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan. Két kiemelkedő, egyben teljesen különböző alkotása a magyar filmgyártásnak, de mindkettő a fiatalság problémáit járja körül. Vajon mi változott az elmúlt ötven évben? Új nehézségekkel kell szembenézni, vagy vannak örök akadályok?
Tovább

Négy díj a magyar diplomafilmnek: Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című  rendezése a zsűri különdíját és a közönségdíjat is elnyerte a 32. torinói filmfesztiválon.

Tovább

VAN​ valami, ami csak akkor tud igazán jelen lenni a vásznon, ha szívből jön. Reisz Gábor filmrendező ezt komolyan gondolja, és úgy tűnik, megtalálta azt, amihez a legjobban ért, és – ez fontosabb – amit a legjobban szeret. Beszélgettünk arról, milyen a magyar amerikai független film, van-e generációs filmforradalom, és hogy miért nem lehet jól csajozni punkzenekarral.

Tovább