Az Y-generáció eljutott a gyerekvállalás korszakába! A nemzedék egyik legtipikusabb képviselője, Greta Gerwig a Maggie’s Planben választani kényszerül: mesterséges úton vagy egy idősebb férfival alapítson családot? Közben pedig összecsap Woody Allen és Noah Baumbach New Yorkja. 

Tovább

Magyarországot is eléri végre az Amy Schumer-jelenség! Schumer mostanában az egyik legfelkapottabb komika, a Kész katasztrófa című romantikus komédiának nem csak a főszereplője, de ő írta a forgatókönyvet is. A filmet Judd Apatow rendezte; hozzánk augusztus végén érkezik, de az amerikai mozikban már tegnap bemutatkozott és az első kritikák elég biztatóak. 
Tovább

Hajókázás a Szajnán, kóborlás a Montmartre-on, városnézés az Eiffel-torony tetejéről, és úgy általában az a mindent elnyomó, fullasztó párizsi romantika. Ismerős, ugye? De nem ebből a filmből! Habár mindezt megmutatja, hozzátesz egy nagy adag olaszos hangoskodást, ötletes humort és egy végtelenül bájos női főszereplőt. Koránt sem hibátlan, de legalább bátor alkotás!
Tovább

A romantikus vígjátékokban időről időre felbukkan egy jellegzetes alapszituáció: a vágyai fogságában élő hölgy egy rögtönzött férfiszemlével (rapid randiktól az exek felkutatásáig) próbálja megtalálni az igazit, hogy végül ráébredjen, a nagy Ő mindvégig ott volt az orra előtt. Ez a sztereotípiákra építő alapszerkezet alkalmas-e egy XXI. századi, modern nő identitásválságának árnyalására? A kérdésre két idei dvd megjelenés kapcsán egyelőre negatív példákkal (Last Minute Bébi; Magassági ámor) válaszolunk. Tovább

Szerelem a végzetem (And So It Goes) Diane Keaton Michael Douglas

Rob Reiner rendező teljes mértékben megérdemli, hogy a Szerelem a végzetemért elkészítése miatt el kell játszania az utóbbi évek legcikibb mellékszereplőjét. A Harry és Sally és Az egy becsületbeli ügy egykor tehetséges direktora felszínes, gonosz, olykor ízléstelen és teljesen súlytalan romantikus filmet készített a tengerentúli republikánus nyugdíjasoknak.

Tovább