17070_38

Sydney Pollack filmje fölött nem jár el az idő. A ma már 33 éves Aranyoskám azon túl, hogy megajándékoz minket Dustin Hoffman felejthetetlen alakításával, nemcsak a művészlét és a nemek közötti egyenlőtlenség ma is aktuális kérdéseit feszegeti, de követendő példát állít minden jövőbeli romantikus komédia elé is.

Tovább

keszkatasztrofa2

A férfimagazinnál dolgozó Amy (Amy Schumer) randizni megy az interjúalanyával, Aaronnal (Bill Hader), a menő sportorvossal. A vacsora után megisznak valamit, Aaron már alig áll a lábán, Amy viszont magabiztosan leint egy taxit és a férfi lakásához irányítja a sofőrt. A jelenet tökéletesen bemutatja, milyen, amikor egy nő határozottabb a férfinél, és tudja, mit akar: csak kötődés nélküli szexet.

Tovább

1001 gramm

Mit tudhat egy dráma, ami tavaly Norvégia hivatalos Oscar nevezettje volt a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában? A jó vizuális élmény garantált, de a sztori mégis botladozik, így nem meglepő, hogy a végső jelöltek közé nem sikerült bejutnia. Tovább

beepitetthiba2

Coenék Tökije után itt van Anderson Dokija, aki a vígjátéki elemek mellett a filmes füves szereplők Szelíd motorosokban megismert drámai karakterét is továbbviszi, szépen lassan a szerzői világok elfogadott műfaji elemévé téve a pöfékelő alakokat.

Tovább