jon Harold

A norvég vígjátéknak szánt, inkább komolyabb dráma éppen e kettőssége miatt nem működik igazán. A történet többet ígér, de a túl fajsúlyos emberi problémák és az alapötlet csak felszínes kiaknázása semmilyenné teszi a filmet. Ha megnézed, jó, ha nem, hát az is jó.
Tovább

szellemirtok

A kistestvérről vagy jót vagy semmit. Mert ugye ki az a lelketlen szülő vagy rokon, aki ne tapsolna kipirosodott arccal a gyermekinek ható produkción? Valahogy így kezdtem el nézni majd’ 20 év után ismét a Szellemirtókat, hogy aztán szépen lassan arcomra fagyjon a fölényeskedő mosoly, és rájöjjek: Ivan Reitman klasszikusa megelőzte korát.

Tovább

szerelem maltan3

Attól működik nagyon jól a dán(!) romantikus vígjáték, hogy pörgős, bájos és – még ha csak érintve is a film rövidebb volta miatt – bátran bemutat olyan komolyabb és mélyebb problémákat, melyekkel nők sokasága küzd szerte a világon.
Tovább

spy-1

Amikor a forgalmazó az idei nyár vígjátékának aposztrofálja A kémet, nem túloz – Paul Feig ügynökösdije igazi térdcsapkodós szórakozás, ahol a parodisztikus elemek, a szituációs poénok és a jellemkomikum egy tökéletesen vicces elegyben találkoznak.

Tovább

a very murray christmas

Bár nyúlfarknyi, de mégis valami előzetes-féle jött ki a karácsonykor megjelenő legújabb Bill Murray produkcióhoz, melynek – szerintem – igen frappánsan az A Very Murray Christmas címet adta a Netflix.
Tovább

tokeleteshang2_2

Óriási a jelentősége annak, hogy a 2012-ben bemutatott Tökéletes hang és a most mozikba került folytatása ennyire sikeres lett. Nőket középpontba állító mainstream vígjáték, melyet női alkotók jegyeznek, régen ért el ilyen eredményeket: Amerikában a második rész sorra dönti a nézettségi rekordokat és a bevételeiben simán lenyomta az új Mad Maxet. Bármennyire is szeretném, mégsem tudom dicsérni a filmet. A forgatókönyv hanyagul összecsapott, esetlen a rendezés és a színészek is kelletlenül, unottan játszanak. Tökéletes hang 2 sajnos csak az első rész látványosabb és színesebb újracsomagolása.

Tovább