Kesz katasztrofa (trainwreck)

Magyarországot is eléri végre az Amy Schumer-jelenség! Schumer mostanában az egyik legfelkapottabb komika, a Kész katasztrófa című romantikus komédiának nem csak a főszereplője, de ő írta a forgatókönyvet is. A filmet Judd Apatow rendezte; hozzánk augusztus végén érkezik, de az amerikai mozikban már tegnap bemutatkozott és az első kritikák elég biztatóak. 
Tovább

apuvagyanyu2

Martin Bourboulon Apu vagy anyu? című vígjátéka a felszínen ugyan harsány humorral tárgyalja egy válás rendszerint keserű folyamatát, a háttérben azonban sokkal inkább a fiatalos szenvedély megőrzésének kapcsolatépítő erejére figyelmezteti a párokat. Tovább

jon Harold

A norvég vígjátéknak szánt, inkább komolyabb dráma éppen e kettőssége miatt nem működik igazán. A történet többet ígér, de a túl fajsúlyos emberi problémák és az alapötlet csak felszínes kiaknázása semmilyenné teszi a filmet. Ha megnézed, jó, ha nem, hát az is jó.
Tovább

szellemirtok

A kistestvérről vagy jót vagy semmit. Mert ugye ki az a lelketlen szülő vagy rokon, aki ne tapsolna kipirosodott arccal a gyermekinek ható produkción? Valahogy így kezdtem el nézni majd’ 20 év után ismét a Szellemirtókat, hogy aztán szépen lassan arcomra fagyjon a fölényeskedő mosoly, és rájöjjek: Ivan Reitman klasszikusa megelőzte korát.

Tovább

szerelem maltan3

Attól működik nagyon jól a dán(!) romantikus vígjáték, hogy pörgős, bájos és – még ha csak érintve is a film rövidebb volta miatt – bátran bemutat olyan komolyabb és mélyebb problémákat, melyekkel nők sokasága küzd szerte a világon.
Tovább

spy-1

Amikor a forgalmazó az idei nyár vígjátékának aposztrofálja A kémet, nem túloz – Paul Feig ügynökösdije igazi térdcsapkodós szórakozás, ahol a parodisztikus elemek, a szituációs poénok és a jellemkomikum egy tökéletesen vicces elegyben találkoznak.

Tovább