Csábítunk és védünk - Reese Whiterspoon és Sofia Vergera

Reese Whiterspoon cuki is, szép is, jó színésznő is, a Csábítunk és védünk trailere egész jó poénokat villogtatott – mégis, hogy sülhetett el akkor ez az egész ennyire rosszul? Mert sajnos hiába minden jóindulat, ez a film menthetetlenül rossz. És még szinkronos is, ami úgy általában nem szokott javítani a filmeken, de ezt meg egyenesen katasztrófába dönti. Gondoljatok bele – ezt a magyar címet egyszer már ellőtték a Beépített szépség második részénél. Na, hát kábé ilyen fantáziadús a szinkron is.

Tovább

Ne  zavarjatok

Nem éri meg azt gondolni a Ne zavarjatok!-ról, hogy vígjáték, mert igen nagy csalódás éri az embert. Egyetlen szempontból érdekes csak ez a film: most épp milyennek látják a francia társadalmat felülnézetből.

Tovább

hirnev ara

Xavier Beauvois megtörtént esetet feldolgozó alkotása tökéletes precizitással váltakozik dráma és vígjáték között, hol megnevettet, hol komolyan elgondolkodtat. Teszi mindezt úgy, hogy A hírnév ára valójában nem is Chaplin koporsójának elrablásáról, sokkal inkább két barát küzdelméről szól egy jobb életért.
Tovább

vanvalamifurcsa

1963. Gaál István. Sodrásban. 2014. Reisz Gábor. VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan. Két kiemelkedő, egyben teljesen különböző alkotása a magyar filmgyártásnak, de mindkettő a fiatalság problémáit járja körül. Vajon mi változott az elmúlt ötven évben? Új nehézségekkel kell szembenézni, vagy vannak örök akadályok?
Tovább

az_uj_baratno2

A „homályos motivációk rendezője” új filmjében hű marad bejáratott szokásához, és ismét homályos ok-okozati hálót épít a humorral tompított melodráma kedvéért. Az örök kérdés: gondolattalanság-e a magyarázat nélküliség, vagy előre eltervezett rendezői koncepció? François Ozon filmje.

Tovább