297955_1024_nagyfater_elszabadul__4_

Nem tudok visszaemlékezni, mikor láttam utoljára ennyire kínos filmet. Rossz film szinte minden hétre jut, de ennyire feszengős rémség viszonylag ritkán landol a mozikban – ráadásul ilyen sztárparádéval. A Nagyfater elszabadul minden, amit jóízlésű színész később le akar tagadni a filmográfiájában.

Tovább

haistenugyakarja1

Bár stílusában követi a kisember komédiáját előadó olasz film hagyományát, a Ha isten úgy akarja főhőse mégsem mondható tipikusnak. Az ateista apa és fia pap barátjának néhol komikus, máskor egyre komolyabb különmeccsei nemcsak két ember, hanem ember és Isten között is zajlanak, akinek útjai ezúttal is kifürkészhetetlenek.

Tovább

megjottapuci

Ha láttál már életedben három amerikai vígjátékot, gyakorlatilag láttad a Megjött Apucit is: ötlettelen alaptörténet, humorosnak szánt alpáriság, végtelenül kiszámítható fordulatok. Néha ugyan aranyos a film, de úgy tűnik, Hollywood még mindig beéri azzal, hogy sztárokat pakol egy másodrangú forgatókönyvhöz, elsüt egy-két altesti poént, majd mindezt megkoronázza egy érzelgős konfliktusfeloldással. Jó lenne már mindezt nagyon gyorsan elfelejteni, a magyar szinkronnal egyetemben.
Tovább

296869_1024_kaosz_karacsonyra

Karácsonykor kötelező legalább egy családi vígjátékkal előrukkolni, ahol a családtagok tökéletesen elviselhetetlenek, de a film végére mégis mindannyian rájönnek, hogy mennyire szeretik egymást. Ezt az igencsak közhelyes szerepet idén Jessie Nelson sztárparádés filmje, a Káosz karácsonyra nyerte meg.

Tovább