Hírek

251 alkotást neveztek a 2. Magyar Filmhétre

magyar_filmakademiaA Magyar Filmakadémia a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával 2016. március 1. és 6. között rendezi meg a 2. Magyar Filmhetet a Cinema City MOM Parkban. A január 18-i regisztrációs határidőig összesen 251 filmet neveztek az alkotók. A hivatalos versenylistát 2016. február 1-én hirdetik ki, díjátadó március 6-án lesz.

Örömteli eredménnyel zárult a 2. Magyar Filmhét regisztrációja. A szervezők hat kategóriában várták filmelőállítók vagy a filmes alkotók nevezéseit. Összesen 251 filmet neveztek, melyek közül 19 nagyjátékfilm, 13 TV-játékfilm, 76 dokumentumfilm, 34 ismeretterjesztő film, 72 kisjátékfilm és 37 animációs film. „Ez a magas részvételi szám azt mutatja, hogy az alkotók fontosnak tartják a 2. Magyar Filmhéten való részvételüket.” – nyilatkozta Novák Emil, a Magyar Filmakadémia elnöke.

A szervezők a hivatalos versenylistát 2016. február 1-én hirdetik ki. A díjakat az akadémia tagjai ítélik oda titkos szavazással A 2. Magyar Filmhét díjátadója március 6-án lesz.

A Magyar Filmhét célja, hogy a nagyközönség és a filmszakma képviselői megismerhessék a 2015-ben bemutatott nagyjátékfilmeket TV-játékfilmeket, kisjátékfilmeket, dokumentumfilmeket, ismeretterjesztő filmeket és animációkat.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com