prideandprejudiceandzombies

A Büszkeség és balítélet valóban időtlen klasszikus, de eddig hiányoztak belőle az élőhalottak. A Pride and Prejudice and Zombies ezen próbál változtatni. Előzetes.

Hirdetés

Nincs hiány a Büszkeség és balítélet adaptációkból, de a viktoriánus románcban a férjekre váró Bennet lányokat csak a társadalmi különbségek akadályozták. Egészen mostanáig. A Pride and Prejudice and Zombies-ban már a zombik képviselik a begyöpösödött arisztokráciát.

Jane Austen klasszikusát Seth Grahame-Smith írta át véres mészárlássá, hozzá fűződik a rossz emlékű Abraham Lincoln, a vámpírvadász is. A nagy sikerű regényt magyarul is kiadták Büszkeség és balítélet meg a zombik címmel. A filmadaptáció jogára először Natalie Portman csapott le, és sokáig úgy tűnt, ő alakítja majd Lizzy-t és David O. Russel (Napos oldal, Amerikai botrány) írja és rendezi a filmet. De miután az utóbbi kiszállt, Portman is visszavonult produceri szerepbe.

A rendező végül Burt Steers lett, aki a Hogyan veszítsünk el egy pasit című romkomot írta és a Megint 17-et rendezte eddig. Reméljük, hogy azért az új filmje jobban sikerül majd. Érdekesség, hogy a 90-es évek kultuszfilmjében is felbukkant mellékszereplőként, a remek, de kevésbé ismert A diszkó végnapjai-ban, valamint a Ponyvaregényben ő árulja el Vincentnek, hol találja meg a legendás bőröndöt, majd a kanapén fekve végignézi, ahogy kinyírják a lakótársát. Elizabeth Bennet-et a Hamupipőkéből ismerős Lily James játssza, Mr. Darcy-t pedig Sam Riley (Control, Úton). Feltűnik még Matt Smith a Doctor Who-ból, Charles Dance és Lena Headey (Trónok harca).

Sok forgatókönyvvel és rendezőváltással később tehát mégis elkészült a horror-vígjáték, ami jövő februárban érkezik a mozikba az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában, de talán hozzánk is eljut valamikor.

, , , , , , ,

Van véleményed? Oszd meg velünk!

Powered by Facebook Comments