Hírek

A döntés a Faludi Akadémia pályázatának idei témája

cinema_moziIdén a szerzetesek évéhez kapcsolódva a döntés témakörében várja az amatőr filmesek és fotósok pályamunkáit a Faludi Ferenc Akadémia szeptember 25-ig.

A jelentkezéseket filmek esetében online vagy postán, fotók esetében postán várják. A filmszemlére és a fotópályázatra ingyenesen lehet nevezni, korhatár nincs. Az előzetesen kiválasztott filmeket és fotókat az érdeklődők november 6-án és 7-én tekinthetik meg az Uránia Nemzeti Filmszínházban – közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A fesztivál filmes zsűrijének elnöke idén Makk Károly rendező, aki Dombrovszky Linda és Szekeres Csaba rendezőkkel, valamint Lázár Kovács Ákos filmesztétával értékeli a közönség és az alkotók jelenlétében a filmeket. A fotókból Haris László, Pályi Zsófia, Sopronyi Gyula és Vékás Magdolna válogatja ki a kiállításra kerülő és a nyertes képeket.

A mustra 19 éves fennállása alatt a világ összes tájáról érkeztek már kisfilmek.  A szemle célja, hogy kultúrák, vallások és nézőpontok között egy aktuális téma mentén párbeszédre és kreativitásra hívja az ifjúságot.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com