Hírek

A Jack Reacher rendezője kapja a Mission: Impossible ötödik részét

Mission Impossible Titkos nemzet

missionimpossibleMost már biztos, hogy Tom Cruise és a Jack Reacher rendezője újra együtt dolgozik! A blockbuster franchise ötödik részét a korábbi remek közös munkának köszönhetően Chris McQuarrie dirigálhatja – írja a The Wrap.

Tom Cruise hivatalos Twitter csatornáját erősítette meg a hírt, miszerint a Mission: Impossibe sorozat legújabb részének rendezői székébe Christopher McQuarrie ülhet.

A híres franchise több mint kétmilliárd dollárt termelt 1996-óta, amikor Ethan Hunt ügynök először jelent meg a mozivásznon. Érdekes módon a franchise legutóbbi része, a Brad Bird által rendezett Mission Impossible: Fantom protokoll volt a legsikeresebb: a Paramount produkciója 2011-ben 700 millió dollárt kaszált világszerte, így nem csoda, hogy érkezik a folytatás.

McQuarrie neve egyébként jól cseng Hollywoodban, tavaly ő írta és rendezte a Jack Reacher című thrillert, amelynek szintén Tom Cruise volt a főszereplője. Kettejük ismeretsége azonban régebbre datálódik, mert McQuarrie volt a forgatókönyvírója az öt éve bemutatott Valkűrnek, amelyben  Cruise a Hitler elleni merényletet végrehajtó Stauffenberg ezredest alakította. McQuarrie pályafutása elején aratta eddigi legnagyobb sikerét: 1995-ben, alig 27 évesen számos egyéb amerikai és külföldi díj mellett Oscart kapott a Közönséges bűnözők forgatókönyvéért.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com