Hírek

A Manieggs lesz a bolognai Future Film Festival nyitófilmje

manieggs-4Az animációs és speciális filmes technikáknak szentelt bolognai Future Film Festival nyitófilmje lesz a Manieggs – Egy kemény tojás bosszúja című, egész estés magyar animációs film, amelyet a közönség csütörtöktől láthat a magyarországi mozikban.

A legújabb technikákkal készülő filmek seregszemléjén nem csak nyitófilmként, de a Platinum Grand Prize elnevezésű díjért folyó versenyben is szerepel a Manieggs – mondta el Miklósy Zoltán, a film rendezője az MTI-nek adott interjújában. „Nem csak az a nagy dolog, hogy versenyfilmként beválasztották a Manieggst az idei mezőnybe, igazán nagy elismerés számunkra, hogy a program premierfilmje is ez lesz. Egy olyan programé, amelyen a szakma legnagyobbjai képviseltetik magukat, mint George Lucas effektcsapata, az Industrial Light and Magic, a Pixar vagy a DreamWorks” – hangsúlyozta a rendező.

Az elsősorban a 15-40 év közötti, a South Park- és Family Guy-típusú szókimondó, erős társadalomkritikát gyakorló sorozatokon nevelkedett közönséget megcélzó animációt csütörtöktől vetítik a hazai mozik. A rendező beszélt arról is, hogy folyamatban vannak a tárgyalások két nemzetközi forgalmazóval is, akik jelezték, hogy szívesen vállalnák a film világszintű forgalmazását. Miklósy Zoltán elárulta, hogy eredetileg trilógiának tervezték a történetet, de kíváncsiak voltak rá, milyen lesz a fogadtatás a nézők és a szakma részéről. „Ha tetszik a közönségnek, el fogjuk készíteni a folytatást is” – tette hozzá.

A történet szerint a két hét börtön után frissen szabadult főszereplő barátja segítségével kezd nyomozásba, hogy kiderítse, ki miatt kellett ártatlanul ülnie. A kemény tojások a Kínai sárkány klánnal való összetűzéstől kezdve az illegális ketrecharcokon keresztül egészen a bankrablásig számtalan rendkívüli kalandba keverednek a film során. A 90 perces produkció a magyar animáció hagyományait és a nemzetközi trendek jellegzetességeit ötvözi, szarkasztikusan és humorral figurázza ki a kor társadalmát. A Manieggs premierje a világhírű animációs fesztiválon, Annecy-ban volt az idén, emellett versenyben volt a miskolci Cinefesten, a bukaresti Anim’est fesztiválon és a brüsszeli Anima fesztiválon is. A komputer animációs (CGI) technikával készült film állami támogatás nélkül, két év alatt született meg, ahogy a rendező fogalmazott, munkatársai, barátai segítségével.

Dunai Marcell

Dunai Marcell a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi tanulmányok szakán végzett, jelenleg szakirányú továbbképzését végzi mentálhigiénés segítő szakember szakon. A ráckeresztúri Fiatalkorúak Drogterápiás Otthonában dolgozik terápiás munkatársként: munkájából kifolyólag vonzza a függőségek pszichológiája, a felépülés folyamata és az ennek tükrében megjelenő emberi kapcsolatok filmes reprezentációi.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com