Hírek

A Shane Black-féle Predator-film nem reboot, hanem folytatás lesz

predatorAz már korábban eldőlt, hogy Shane Black készíti a következő Predator-filmet, azt azonban csak most erősítették meg, hogy nem rebootról, hanem folytatásról van szó.

Black maga nyilatkozta, hogy Fred Dekker íróval közösen azon dolgoznak, hogy felfedezzék és kiterjesszék a Predator mitológiát ahelyett, hogy új alapokra helyeznék.

A tegnapi hírek még arról szóltak, hogy Shane Black lesz a producere és a rendezője az új Predator rebootnak, illetve egy forgatókönyv-vázlatot is ír majd, amit később Fred Dekker író véglegesít. A sztoriról egyelőre nem sokat tudni, azt viszont Black maga árulta el egy interjúban, hogy a mítosz kibontásán, nem pedig újraindításán fáradoznak.

A rendező azt is elárulta, hogy Fred Dekker a legjobb választás az írói posztra, akivel a The Monster Squad megalkotása során tökéletesen megértették egymást.

Shane Black számára egyébként sem ismeretlen a Predator világa, az 1987-es Ragadozóban Schwarzenegger, Jesse Ventura és Carl Weathers oldalán ő játszotta Hawkins szerepét, miután több alkalommal is visszautasította a forgatókönyv újraírását.

A Ragadozó világszerte 98,2 millió dollárt zsebelt be a kasszáknál 1987-ben, amely siker megágyazhatott az 1990-es folytatáshoz, a Danny Glower főszereplésével elkészített Ragadozó 2-höz, majd pedig a 2010-ben Antal Nimród által rendezett Ragadozókhoz is. Mindazonáltal a címszereplő két rosszemlékű hibridben is feltűnt: az Alien Vs. Predatorban és az Alien Vs. Predator – Requiemben láthattuk akció közben.

dr. Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com