Alan Rickman, Eyes in the SkyHeath Ledger után Alan Rickman lehet a következő színész, akit posztumusz Oscar-díjra jelölnek a The Hollywood Reporter szerint.

A brit színész idén januárban hunyt el, és bár a Golden Globe-, az Emmy- és a BAFTA-díjat elnyerte, az amerikai filmakadémia díjára egyetlen alakításáért sem jelölték.

Hirdetés

A 69 éves korában elhunyt Rickman utolsó munkái közé tartozott az Eye in the Sky című brit háborús dráma, amelyben Helen Mirren, Aaron Paul és Barkhad Abdi is szerepelt. A modern, drónos hadviselés morális dilemmáit tárgyaló filmet az Egyesült Államokban forgalmazó Blecker Street Media a THR.com szerint komoly kampányra készül, hogy a filmakadémia figyelmébe ajánlják Rickmant és a film többi sztárját, és támogassák Oscar-jelölésüket.

Mirren, aki 2006-ban A királynő címszerepéért vehette át a legjobb színésznő Oscarját, várhatóan megint ebben a mezőnyben verseng majd a díjért. Rickman, Paul és Abdi pedig a legjobb férfi mellékszereplő kategóriába juthat be.
A 28 évesen elhunyt Heath Ledgernek 2009-ben A sötét lovag című Batman-film mellékszerepéért posztumusz ítélte oda a filmakadémia az Oscar-díjat.

, , , , , ,

Van véleményed? Oszd meg velünk!

Powered by Facebook Comments