Hírek

Anyából kannibál zombi lett? – A család majd segít – Santa Clarita Diet előzetes

Meglepően könnyed és fesztelen előzetest kapott a Netflix egyik újonca, amelyben a kétgyerekes boldog Sheila (Drew Barrymore) egy nap kannibál zombivá változik. Baj nincs, a család kiáll érte, és együtt gondoskodnak anya mindennapi kenyeréről. A Santa Clarita Diet február elején érkezik az online csatornára.

Most már tényleg mindennél egyértelműbb, hogy a filmes és sorozatos világ nem képes lekattanni a zombitémáról, tegyük hozzá, egyelőre nincs is ezzel semmi baj, hiszen egészen jó alkotások születtek az elmúlt években az élőhalottakról (The Walking Dead, Fear the Walking Dead, Zombieland, Eleven testek, Z világháború, Life After Beth, Kiéhezettek, Train to Busan, Büszkeség és balítélet meg a zombik, Seoul Station). A tobzódó művek közepette azonban úgy tűnik, friss húsra talált a Netflix, és ha nem is feltétlen új szemszögből, de frappánsan és szórakoztatóan nyúl a populáris kultúra egyik legkedveltebb szeletéhez.

A külvárosi, idilli amerikai családi életbe beüt a ménkő, amikor egyik napról a másikra a családanya és mintafeleség Sheila arra ébred, hogy nem érzi a szívverését. Az azonban csak a baj fele, hogy anya nem él: a másik az, hogy a zombiság mellett a kannibalizmus is ráragadt. Mit tesz ilyenkor egy szerető férj? Naná, hogy kiáll kedvese mellett, és a gyermekeik bevonásával megoldást keresnek a, lássuk be, kissé égető problémára. Az eleinte tudományos magyarázatot kutató család hamar átáll a gyilkolásra, de persze csak szigorú szabályok közepette: csak és kizárólag arra érdemes embert tesznek el láb alól, hogy Sheila táplálékhoz jusson.

A humorosan groteszk szituáció az előzetes alapján jó ütemű, ötletes és kedves sorozatot eredményez, amelyben a családra zuhanó átok amolyan most-fogjunk-össze bónusszal kecsegtet, miközben a nézők egy olykor-olykor krimibe vagy akcióba hajló vígjátékot kapnak.

Drew Barrymore mellett láthatjuk még Timothy Olyphantot, Nathan Filliont, Liv Hewsont és Skylar Gisondot is. Az alkotó pedig Victor Fresco, aki olyan sorozatokban vett korábban részt, mint a Csoportban maradni, a Man Up, a Dilinyósok vagy A nevem Earl.

A sorozat mind a 11 része egyszerre kerül elvileg a Netflixre, és világszerte elérhető lesz február 3-tól.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=xjRnbOgoAUQ

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com