Hírek

Arany Tekercs-díj 2016: Közös megegyezéssel kitüntettük magunkat

Arany Tekercs-díj

Arany Tekercs-díjSzürke novemberi hétköznap este volt, amikor munkatársunk fejéből kipattant az Arany Tekercs-díj ötlete. Évvégi összejövetelünkön számba vettük az oldal legjobb cikkeit és leghasznosabb munkáit. Díjaztuk a legjobb kritikát és interjút, ahogy az év legjobb közösségteremtő emberét és mentorát egyaránt. Készültünk köszönőbeszéddel is, és díjazottjaink annyi pénzt kaptak, mint egy Oscar-díjért.

Igazi hiánypótló kezdeményezéssel lépett elő Tóth Nándor kollégánk, aki notórius díjalapítónak tartja magát, így csak idő kérdése volt, mikor jön létre a díjszezon legfiatalabb kitüntetése az Arany Tekercs.

Különböző kategóriákat hirdetve jelölhette mindenki saját, 2015. november 1. – 2016. október 31. között megjelent írását, azon kategóriákban pedig, amiket nem cikkek, hanem személyek kaptak, bárkit jelölhetett legalább egy szerkesztőségi tag. Szeretnénk elérni, hogy az Arany Tekercs-díj minél hamarabb presztízs legyen, a magunk részéről azt sem tartjuk elképzelhetetlennek (azért olyan nagyon elképzelhetőnek sem), hogy valaki névjegykártyájára ráírja, hányszoros arany tekercs-díjas újságíró.

Egy kellemes péntek estén foglaltuk el a budapesti Jelen bisztrót, ahol a következő nyerteseket hirdette ki a szavazatszámláló bizottság.

 

Legjobb közösségépítő: Tóth Nándor Tamás

Némileg meglepő – nem, egyáltalán nem az –, hogy maga a díjalapító rögtön az első díjátadón kitüntetett lesz. Nem baj, elnézzük neki, főleg, ha ilyen jó programok köré szervezi magát a gálát.

Legjobb rovatvezető: Gyöngyösi Lilla, Papírfény

Bájos személyiségével tud tekintélyt parancsoló módon hatni a határidők által megszólított kollégákra. Boszorkányos ügyességgel egyensúlyoz a kiadók és a cikkírók között, ezzel olyan tartalom előállításában vállal oroszlánrészt, amely a filmes portáloknál ritka.

Legjobb mentor: Kiss Tamás

Nem hiába, a pedagógus vér… Szigorú, de melegszívű a tanár úr, akitől az újonnan érkezett tagok és a régi motorosok is a legtöbb jótanácsra számíthatnak.

Legjobb hír – Sergő Z. András: Nem egy CGI szuperhős filmet akarunk – Mundruczó Kornél új filmjének forgatásán jártunk

http://87.229.104.141/plesk-site-preview/www.filmtekercs.hu/87.229.104.141/hirek/nem-egy-cgi-szuperhos-filmet-akarunk-mundruczo-kornel-menekultfilmjenek-forgatasan-jartunk

Legjobb magazin cikk – Tóth Nándor Tamás: Metro-Goldwyn-Filmalap – Öt éve működik a Magyar Nemzeti Filmalap

http://87.229.104.141/plesk-site-preview/www.filmtekercs.hu/87.229.104.141/nagyitas/magyar-filmszuret-metro-goldwyn-filmalap-ot-eve-mukodik-a-magyar-nemzeti-filmalap

Legjobb interjú – Sergő Z. András: Minden szerep jutalomjáték – interjú Brian Cox-szal, a skót színészóriással

http://87.229.104.141/plesk-site-preview/www.filmtekercs.hu/87.229.104.141/interju/minden-szerep-jutalomjatek-interju-brian-cox-szal-skot-szineszoriassal

Legjobb kritika – Pásztor Balázs: A magyar harcművészet reklámfilmje – A lovasíjász

Balu nemcsak a cikk megírásában jeleskedett, hanem az utána érkező kommentáradat lelkiismeretes és hosszan tartó megválaszolása sem fájt neki. Pedig némelyik komment igazán fájhatott. Ezért külön tisztelet jár.

http://87.229.104.141/plesk-site-preview/www.filmtekercs.hu/87.229.104.141/kritikak/a-magyar-harcmuveszet-reklamfilmje-a-lovasijasz

Volt két különdíjunk is. Kajdi Julit a hír rovat fáradhatatlan utánpótlásáért jutalmaztuk. Áldozatos, az internetet és különböző forrásainkat rendre feltúró, karakterszámokat nem kímélő tevékenysége okán ő minden ügyeletes bezzegembere. Mindannyian felnézünk rá, bár tudjuk, a jóból sokat sosem adnak.

A másik különdíjat, az Év Hódja-díjat annak a kollégának szántuk, aki a legtöbb cikket írta az adott időszakban. (A Hód egyébként egy betűszó; a szerkesztőség vándor plüsshódját minden hónapban a csapatért legtöbbet tevő kolléga, vagyis a nap dolgozója kapja.) Ennek éves „összesítése” eredményeképpen Molnár Kata Orsolya kapta az Év Hódja-díjat, ő írta a legtöbb cikket. Beszédében köszönetet mondott a rossz filmek forgalmazóinak és a lehetőségek elől meghátráló kollegáknak, mert így módja nyílt elmenni a Barbie: Csillagok között sajtóvetítésre is, amikor mindenki más meghátrált a nemes feladat elől.

Már csak egy kis időt kell várni, az év legjobb és legrosszabb filmjeit összesítő listánk hamarosan megjelenik.

Arany Tekercs-díj

 

Fotó: Wehli Gergely

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com