Hírek

Átadták a Hégető Honorka Alapítvány díjait

index_zsolt_bacsi_02Átadták az RTL Klub fiatalon elhunyt riporteréről elnevezett Hégető Honorka-díjakat csütörtökön Törökbálinton, az elismeréseket tizenkettedik alkalommal ítélték oda – tájékoztatott Kotroczó Róbert, a Hégető Honorka Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A közlemény szerint a 2014-es év filmpályázatán az Index videoszerkesztőségének Zsolt bácsi című filmsorozata nyerte el a díjat. A kunyhóból bérlakásba költöző ember küzdelmeiről szóló dokumentumsorozat Szabó Péter, Halmos Máté, Nagy Dániel és Szili Tamás alkotása.

A videót itt tudjátok megnézni.

index_zsolt_bacsi_01

Az RTL Klub Házon kívül című műsorának szerkesztősége megosztott díjat kapott, a zsűri indoklása szerint a korrupció tematikájának konzekvens és folyamatos napirenden tartásáért. Megosztva díjazták a televízió két munkatársát, Vojtahovszki Miklós operatőrt és Halász Katalin vágót a Dizájner drogok című riport munkálataiért.

A Telenor különdíját Hajdú D. András és Magócsi Márton kapta a Máltai Szeretetszolgálat telepjének programjáról szóló filmért –  olvasható a közleményben.

Az idei elismeréseket több mint 40 pályamunka elbírálása után ítélték oda. A 2003-ban létrehozott díj az autóbalesetben elhunyt Hégető Honorka, az RTL Klub egykori munkatársának emlékét őrzi. A riporter az elesettekről, illetve a hátrányos helyzetben lévő emberekről készített anyagaiért 1999-ben Tolerancia díjat kapott.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com