Hírek

Átmenetileg bezárt a viharkárok miatt az Uránia két alagsori terme

urania

Átmenetileg bezárt a viharkárok miatt az Uránia Nemzeti Filmszínház két alagsori kamaraterme – közölte a Nemzeti Filmszínház Nonprofit Kft. csütörtökön az MTI-vel.

Mint a közleményben áll, az augusztus 17-i hatalmas felhőszakadás következtében a Rákóczi út 21. szám alatt található, film- és mozitörténeti jelentőségű műemlék épület beázott, az alagsorban üzemelő, 60 fős Csortos és a Fábri terem víz alá került.

A mentés azonnal megkezdődött, de a több száz köbméter vízzel szemben minden emberi erőfeszítés kevésnek bizonyult. Az intézmény közölte, hogy az özönvízszerű eső okozta kár jelentős, a teljes alsó szintet azonnal le kellett zárni. A kárfelmérés- és -mentesítés idejére a Fábri és Csortos teremben az összes vetítés elmarad.

A 425 fős díszterem változatlanul üzemel. A menedzsment mindent megtesz a kialakult helyzet mielőbbi rendezése érdekében, valamint bízik abban, hogy az Uránia Nemzeti Filmszínház belátható időn belül ismét teljes kapacitásával működhet a megszokott magas színvonalon – áll a közleményben.

Mint közölték, a helyreállítás hosszú ideig tarthat, az őszi, téli rendkívül sűrű rendezvényidőszak programjait a díszteremre koncentrálva alakítják át, úgy, hogy minél több programelem megvalósulhasson.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com