Hírek

Az amerikai producerek is a Kaliforniai álmot tartják a legjobb filmnek

Kaliforniai álom
Kaliforniai álom

Kaliforniai álomA hét Golden Globe-díjat elnyert és 14 Oscar-jelölést kapott Kaliforniai álom című filmet ítélte 2016 legjobb filmjének az Amerikai Producerek Céhe (PGA), amely szombat este tartotta díjátadó gáláját Los Angelesben.

A Kaliforniai álom ezzel nagyot lépett előre afelé, hogy elnyerje a legjobb filmnek járó Oscar-díjat, mivel az elmúlt 28 évben – amióta a céh odaítéli díjait – 19 alkalommal kapta meg a producerek által legjobbnak választott alkotás az amerikai filmakadémia díját is. A tavalyi év ugyan kivétel volt, akkor A nagy dobás című film nyerte el a producereknél a legjobb film díját, a filmakadémia azonban a Spotlight – Egy nyomozás részletei című filmet tartotta a legjobbnak.

A Ryan Gosling és Emma Stone főszereplésével készült musical olyan vetélytársakat előzött meg mint A régi város, a Holdfény, A számolás joga, vagy A fegyvertelen katona.

Az animációs filmek közül a Zootopia – Állati nagy balhé című film vitte el a pálmát, a dokumentumfilmek között az O.J.: Made in America című film nyert. A producerek a Netflix Stanger Things című alkotását tartottak 2016 legjobb televíziós drámájának, a legjobb tévésorozatnak a producerek szintén egy O.J.Simpson bűnügyéről készült minisorozatot, Az American Crime Story: Az O. J. Simpson-ügyet ítélték, amely múlt év őszén kilenc Emmy-díjat zsebelt be.

A gyermek programok közül a PBS Szezám utca című népszerű sorozata lett a nyertes.

A Beverly Hillsben szombat este megrendezett ünnepség, amelyen mások mellett részt vett Robert de Niro, Martin Scorsese, Dustin Hoffman, Casey Affleck, Amy Adams, Justin Timberlake, Jeff Bridges és Nicole Kidman az év első nagy filmes céh által rendezett díjátadója volt. Vasárnap este a színészek céhe (SAG), jövő hét végén a rendezők céhe (DGA) hirdeti ki díjait.

Az Oscar-díjakat február 26-án adják át Hollywoodban.

Szádeczky-Kardoss Klára

Szádeczky-Kardoss Klára a Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett. 2016-ban csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez. Újságírói tevékenysége mellett novellákat is ír.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com