Hírek

Az Assassin’s Creed lesz az első igazán jó játék-film?

assassins-creedEgy ideje még csak rebesgették a készülését, a napokban azonban már pontos premierdátumot kapott az Assassin’s Creed filmváltozata, mely a hírek szerint 2015. május 22-én kerül bemutatásra.

Az állítólag Michael Fassbender főszereplésével készülő film a Ubisoft – a világszinten ismert és elismert videojáték-fejlesztő és -kiadó cég – egyik zászlóshajóját, az eddig mintegy öt fő résszel rendelkező Assassin’s Creed sorozat első darabját álmodja vászonra. A játék története két szálon fut: a jelenben egy Desmond Miles nevű fiatalembert irányíthatunk, aki egy Animus nevezetű gép segítségével képes átélni ősei emlékeit. A másik szál természetesen ezt az emlékképet lovagolja meg, melynek főhőse Miles egyik felmenője, egy Altaïr nevű bérgyilkos.

A XII. századi Jeruzsálemben játszódó történet már a játékban is elég erőteljesnek bizonyult, nem csoda tehát, hogy Hollywoodban lecsaptak ennek megfilmesítési jogaira. Minden esély megvan rá, hogy az Assassin’s Creed bizonyítja be, hogy igenis lehet jó filmadaptációt készíteni egy videojátékból. Egyelőre azonban csak annyit tudunk, hogy szinte napra pontosan két év múlva csapnak össze a vásznon templomosok és aszaszinok, a stábot és a további részleteket azonban még sűrű homály fedi.

Hancsók Barnabás

Hancsók Barnabás 2010 óta ír cikkeket a Filmtekercsnek, volt rovatvezető és olvasószerkesztő. Specializációja az adaptáció, a sci-fi, a vígjáték és a társadalmi dráma, szívesen ír szerzői, bűnügyi és dokumentumfilmekről is.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!