Hírek

Az Egy veszedelmes viszony rendezője, Nikolaj Arcel forgatja az új Rebecca remaket

nikolaj-arcel-rebecca-sliceA Dreamworks készülő remakje, a Rebecca – Alfred Hitchcock 1940-es klasszikusának alapján – megtalálta a rendezőjét.

A deadline.com riportja szerint Nicolaj Arcelt kérték fel, hogy vállalja el a filmforgatás irányítását, amihez Steven Knight (Eastern Promises – Gyilkos ígéretek) írta a forgatókönyvet. Arcel nem rég fejezte be az Egy veszedelmes viszony című dán filmet, ami versenyben volt a legjobb külföldi film díjáért az idei Oscaron. A rendező valószínűleg gyorsan át is írja a forgatókönyvet, de a riport szerint Alcer felbérlésének hatására több fiatal színésznő is szemet vetett a szerepre.

A Rebecca egy fiatal nő története, aki hozzámegy egy gazdag özvegyhez. Az esküvő után rájön, hogy a férje elhunyt feleségének szelleme még mindig a családi birtokon kísért. Az új filmfeldolgozás valószínűleg közelebb áll majd az eredeti adaptáció forrásaként szolgáló Daphne Du Maurier regényhez, mint Hitchcock filmjéhez. Remaket készíteni Hitch’ egyetlen, a legjobb film Oscar-díjával jutalmazott munkájából, nem lesz kis kihívás. (Bár 1941-ben még nem a rendező, hanem a producer kapta a díjat.)

Simor Eszter

Egyszer egy tanárom azt írta valahol, hogy „mezei kritikus” bárkiből lehet. Az ELTE média szakán tanítják a kritikaírást, utána már csak egy kis kultúra kellene a véleményalkotáshoz. Ezek szerint a média szak elvégzése után mezei kritikusnak talán már nevezhetem magam, most egy kis kultúrát igyekszem magamra szedni. Talán egyszer leszek igazi újságíró is.

Filmek: Az abszolút kedvencek nálam a dánok. Főként Lars von Trier, Anders Thomas Jensen, Susanne Bier, Lone Scherfig, de bármi, amit a dogma mozgalom követett el, vagy amiben Mads Mikkelsen szerepel. A „legek” közül Alfred Hitchcock, Stanley Kubrick és Tarr Béla. Új kedvenc Ulrich Seidl. Mostanában az emberi lélek legmélyebb bugyraiba hatoló, metafizikai kérdéseket boncolgató filmek vagy a „háromzsebkendős” melodrámák.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com