Hírek

Bábmusicalt rendez Alföldi Róbert

alföldi A Kabaré című darabot mutatja be Alföldi Róbert rendezésében a Budapest Bábszínház április 13-án, a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) keretében; a világhírű musicalt bábszínészek előadásában láthatja a közönség.

„A produkció elkerül minden finomkodást, szikárabb és zsigeribb lesz az eddigi előadásoknál” – olvasható a Budapest Bábszínház közleményében.

Mint írják, Alföldi Róbert a Sade márki 120 napja című produkció után ismét egy kísérletező előadást készít a Budapest Bábszínházban, ezúttal Joe Masteroff, John Kander és Fred Ebb musicaljéből, amely először lesz látható bábszínházi feldolgozásban.

Alföldi Róbert számára nem idegen a bábok világa: a Budapest Bábszínházban rendezett korábbi előadása mellett a Színház- és Filmművészeti Egyetem bábszínész osztályaival is több alkalommal dolgozott. A Kabaréban egykori tanítványai közül hét művész látható, köztük a főszerepeket alakító Bercsényi Péter és Mórocz Adrienn.

A Konferansziét alakító Bercsényi Péter és a Sally Bowles-t játszó Mórocz Adrienn mellett Cliff Bradshaw szerepében vendégként Szatory Dávid, a Nemzeti Színház művésze lép fel a Kabaréban. Schneider kisasszonyt és Schultz urat Pallai Mara és Ács Norbert keltik életre. Pethő Gergő alakítja Ernst Ludwigot, Spiegl Anna pedig Schatzie Kostot. A Vörös Róbert fordításában, Varró Dániel magyar dalszövegeivel készülő produkció zenei vezetője Wagner-Puskás Péter, koreográfusa Gergye Krisztián.

A Kabaré az egyik legismertebb és leggyakrabban játszott zenés darab: az 1966-os Broadway-premier és az 1972-es filmváltozat óta igazi klasszikussá vált, a magyar színházak repertoárján is rendszeresen szerepel. Alföldi Róbert harmadszor foglalkozik a darabbal, a Budapesti Operettszínházban, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóival is színpadra állította a Kabarét.

Mint írják, az előadás látványvilágában – Hoffer Károly bábjaiban, Zöldy Z Gergely díszletében és jelmezeiben – megjelenik az a pokoli hangulat, amelyet többek között Hieronymus Bosch, Otto Dix és német expresszionista képzőművészek alkotásai inspiráltak. Az előadás élő zenei kísérettel, kétzongorás változatban látható. A produkciót 18 éves kortól ajánlják.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com