Hírek

Baltasar Kormákur filmet rendez Ronald Reagenről

baltasar-kormakurKedvenc izlandi direktorunk ül a Reykjavik című film rendezői székébe a Variety értesülései szerint. Kormákur előtt már Ridley Scottról és Mike Newell-ről is szó volt, de végül az Amerikában sem ismeretlen jégföldi rendező kaparintotta meg a lehetőséget.

A történelmi dráma a hidegháború 1986-dik évében játszódik, amikor Ronald Reagen és a Szovjetúnió vezetője, Mihail Gorbacsov találkozik a csernobili katasztrófa után, hogy békepaktumot kössenek.

A film főszerepét Michael Douglas alakítja, akitől nagyon sokat várnak a kritikusok a Steven Sodergbergh-féle Túl a csillogásonban nyújtott kiváló alakítása miatt.

Baltasar Kormákur addig sem tétlenkedik, hiszen ő fogja rendezni a Jake Gyllenhaal és Josh Brolin közreműködésével készülő Everest című filmet, ezt követően pedig a szintén angol nyelven készülő Vikinget. Kormákur a kiváló izlandi filmek (101 Reykjavik, A tenger, Vérvonal, Dermesztő mélység) mellett már korábban is tett látogatást az Egyesült Államokban, hiszen ott készítette el a Lélegezz!, Csempészek és a 2 kaliber című alkotásokat.

Piller Mónika

Piller Mónika az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve dán szakon. Szakdolgozatát az izlandi filmek és a globalizáció témakörében írta. Specializációja a skandináv film, a dokumentumfilm és az animációs film. Jelenleg a Magyar Televíziónál dolgozik szerkesztő-riporterként.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com