Hírek

Bruce, a Cápa hőse beköltözik az amerikai filmakadémia jövőre megnyíló múzeumába

bruce jawsSteven Spielberg 1975-ös Cápa című kultfilmjének utolsó megmaradt cápamodellje, Bruce beköltözik az amerikai filmakadémia jövőre Los Angelesben megnyíló új múzeumába.

A nyolc méter hosszú, üvegszálas cápamodell a negyedik, végső változata a filmben szereplő ragadozónak. A hármat latexből és gumiból formáltak meg, ezért a horrorfilm bemutatását követően nagyon gyorsan elpusztultak.

A másfél méter széles szájú Bruce 1975-től 1990-ig a három Oscar-díjjal jutalmazott filmet gyártó Universal stúdió témaparkjának látványossága volt, majd az Alden testvérek autókereskedésében állították ki Sun Valley-ben. A telepet azonban bezárják, ezért a tulajdonos, Nathan Alden arra gondolt, hogy méltó helyet keres a cápának.

Alden az amerikai filmakadémia 2017-ben megnyíló Los Angeles-i múzeumának ajándékozta a filmtörténeti ikonnak számító kelléket. „Bruce-t 1990-ben szemelte ki magának az apám, Sam Adlen, és a hosszú évek alatt szinte családtaggá vált. A múzeum tökéletes hely lesz arra, hogy ezt a rendkívüli kincset az egész világ láthassa” – fogalmazott az adományozó.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com