Hírek

Budapestre hozná az Európai Filmdíj átadási ünnepségét a Filmalap

Budapestre hozná az Európai Filmdíj 2014-es átadási ünnepségét a Magyar Nemzeti Filmalap. Mint azt Andrew G. Vajna, a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztos az MTI-nek elmondta, már megkezdték a tárgyalásokat az Európai Filmakadémiával.

Andrew G. Vajna, aki hétfőn este Bodzsár Márk készülő első nagyjátékfilmje, az Isteni műszak forgatásán nyilatkozott az MTI-nek, emlékeztetett arra, hogy szombaton tartják az Európai Filmdíjak 25. átadási ünnepségét Máltán. Magyarországot Till Attila Csicska című filmje képviseli a rövidfilmek kategóriájában az európai filmek versenyében. Az elismeréseket az Európai Filmakadémia 2700 tagja ítéli oda tíz kategóriában titkos szavazással.

A ceremóniát minden második évben Berlinben tartják – hangsúlyozta Andrew G. Vajna. A kormánybiztos szerint Magyarország jó eséllyel kérheti, hogy 2014-ben Budapesten tartsák a díjkiosztót.

„Nagyon fontos lenne, hogy Magyarországon is lássák, hogyan ünnepli a világ a jó filmeket. Ezekre az ünnepségekre mindenki eljön, mintegy 1500 ember, köztük a legfontosabb színészek, rendezők, producerek. Hozzájárulna ahhoz, hogy Magyarországra figyeljen az egész filmvilág” – magyarázta a kormánybiztos.

A kormánybiztos arról is beszélt, hogy a Magyar Nemzeti Filmalap – magyar filmes szervezetként először – támogatta a díjkiosztót. A filmalap 10 ezer euróval járul hozzá a ceremóniához. „Európához tartozunk, ez az elismerés az európai Oscar-díj” – magyarázta Andrew G. Vajna, aki szerint gesztusértékű Magyarország szerepvállalása a támogatók között.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com