Ingrid Bergman Cannes 2015Idén női rendező filmje nyitja meg történetében először a Cannes-i Filmfesztivált. A francia Emmanuelle Bercot új nagyjátékfilmje, a La Tête haute, május 13-án debütál – írja a fesztivál közleménye.

A történet főhőse Malony, egy fiatal bűnöző, akinek életét hattól tizennyolc éves koráig kísérjük végig. Egy szociális munkás és egy bíró fáradhatatlanul igyekeznek megmenteni. A filmben Catherine Deneuve, Benoît Magimel, Sara Forestier és a főszerepben Rod Paradot látható.

Hirdetés

Cannes-ban lesz a világpremier, viszont az alkotást aznap mutatják be a francia mozikban is, és már több külföldi forgalmazó is megvette.

Emmanuelle Bercot rendező, forgatókönyvíró és színésznő. Mielőtt a Fémis-re (francia filmművészeti intézmény) jelentkezett, táncművészetet tanult, rendezői tehetségét az 1997-es Cannes-i Filmfesztiválon fedezték fel, ahol Les Vacances című rövidfilmje megkapta a zsűri díját. Vizsgafilmje, La Puce a Cinéfondation második helyezettje lett. 2001-ben készíti első nagyjátékfilmjét, a Clément-t, melynek ő maga játssza főszerepét, és melyet beválogattak az Un certain regard filmjei közé. Azóta több filmet készített, a legutóbbi a Bettie-Mobil (Elle s’en va, 2014) a nagyszerű Catherine Deneuve-vel.

A Polisse című filmben Maïwenn társforgatókönyvírója, és Maïwenn új filmjében, a Mon Roi-ban, ő kapta a főszerepet.

, , ,

Van véleményed? Oszd meg velünk!

Powered by Facebook Comments