Hírek

Chris Hemsworth még Moby-Dicktől sem fél

tenger sziveben Magyar nyelvű előzetest kapott a Moby-Dick-et inspiráló igaz történetet feldolgozó A tenger szívében című kaland-dráma. A főszerepben Chris Hemsworth.

Herman Melville klasszikus regényét már több ízben fimlvászonra adaptálták, hol több, hol kevesebb sikerrel. A tenger szívében azonban azt az igaz történetet mutatja be, mely inspirálta a Moby-Dick-et. 1820 telén egy a Csendes-óceánon utazó angol bálnahajót megtámadott és elsüllyesztett egy addig sosem látott méretekkel bíró bálna. A film története azonban magát a bálnával való találkozást relatíve rövidre zárva arra koncentrál, ami a tragédia után történt.

A legénység életben maradt tagjai 90 napon át hánykolódtak három mentőcsónakban a nyílt óceánon. Járvány, éhség, viharok és az őrjítő bironytalanság, hogy eljutnak-e valaha is élve a partra felemésztette az embereket. A Nathaniel Philbrick azonos című regénye alapján írt forgatókönyv az eset pszichológiai oldalát tárja elénk. Mivé változik az ember egy ilyen helyzetben, miben hisz, kiben bízik: egész életek értékelődnek át egy ilyen trauma alatt.

A filmet az Oscar-díjas Ron Howard rendezi, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint az Apollo 13, az Egy csodálatos elme, a Frost/Nixon vagy a Hajsza a győzelemért, így valószínűleg az akciójelenetek mellett okkal remélhetjük a történet érzelmi vonalának hű és megkapó bemutatását. A rendező korábban együtt alkotott már Chris Hemsworth-tel, aki ezúttal is főszerepet kapott. De oldalán találjuk még Benjamin Walkert, Tom Hollandot, Brendan Gleesont, Cillian Murphyt, Ben Whishawt és Jordi Mollat is.

Az előzetes alapján nagyon szép és hatásos képekkel, sok nagy totállal lesz majd dolgunk, hiszen mi sem érzékelteti jobban az apró és tehetetlen legénység helyzetét a hatalmas bálna és a végtelen nyílt víz vonatkozásában. És bár egyelőre többet kaptunk az első összecsapásból, a forgatókönyv elvileg hűen követi Philbrick művét, így reméljük a film nagy része valóban a megmaradt emberek helyzetére fókuszál majd.

A tenger szívében december 10-én érkezik a hazai mozikba.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com