Kultúra - Film - Liza, a rókatündérUjj Mészáros Károly játékfilmrendezői bemutatkozása, a Filmalap támogatásával készült Liza, a rókatündér nyerte a Cineuropa díját az újvidéki filmfesztiválon.

Ujj Mészáros Károly első mozifilmje, a Liza, a rókatündér nyerte a hétvégén zárult újvidéki Cinema City filmfesztiválon a Cineuropa díját. A négy nyelven megjelenő rangos filmes szaklap az újvidéki fesztivál pályakezdőket felvonultató „Fresh Danube” programjának legjobb filmjét díjazta. A zsűri indoklásában kiemelte, hogy a Liza, a rókatündér szórakoztató és eredeti, látványvilága pedig nagyszerű.

Hirdetés

Tolnai Szabolcs filmrendező Flowers of Evil című szerb fekete-komédiájáért a kisköltségvetésű filmek versenyében (Up to 10000 Bucks) kapta meg a legjobb film díját.

A június 29-től július 5-ig tartó újvidéki filmfesztiválon összesen 70 filmet mutattak be idén.

A Balsai Móni főszereplésével készült Liza, a rókatündér-t korábban Portugália, Belgium, Hollandia, Spanyolország, Brazília és Amerika rangos filmfesztiváljai díjazták. A Liza, a rókatündér a Filmalap 220,36 millió forint értékű filmgyártási támogatásával készült a Filmteam produkciójában, producere Major István.

A Liza, a rókatündér február óta nagy sikerrel szerepel a magyar mozikban az A Company Hungary forgalmazásában, már több mint 115.000-en váltottak rá jegyet.

,

Van véleményed? Oszd meg velünk!

Powered by Facebook Comments