moneymonster Nagyon izgalmas és hatásos előzetest kapott Jodie Foster legújabb rendezése, a Money Monster címet viselő túszdrámás thriller. A főszerepben George Clooney és Julia Roberts.

Szegény George Clooney: 2016 nem az ő éve, már ami karakterei sorsát illeti. A Coen testvérek hamarosan mozikba kerülő Ave, Caesar! (előzetes) történetében elrabolják őt, míg a Money Monster egy túszdráma rossz oldalára kényszeríti a színészt.

Néhány sorozatepizódot követően (Kártyavár, Orange is the New Black, készülő Charlie epizód) ismét nagyjátékfilmet rendez Jodie Foster. A film címe egy fiktív pénzügyi tanácsadó show-ra utal, melynek híres műsorvezetője a gazdag, vicces és borzasztóan sikeres Lee Gates (George Clooney). Gates pénzügyi problémákkal foglalkozik műsorában és alapvetően jobbnál-jobb tőzsdei tippekkel látja el nézőit. Kockázat nélkül nincs győzelem. De mi történik akkor, ha a kockázat miatt nincs győzelem?

Hirdetés

Kyle Budwell (Jack O’Connell) Gates egy adásban elhangzott rossz tippje miatt elvesztette minden pénzét, így elhatározza, hogy bosszút áll a férfin. Az éppen adásra készülő stáb és műsorvezető azonnal felmérik a túszejtés komolyságát, így nagyon hamar megjelenik a rendőrség is, azaz akár kezdetét is vehetné egy átlagos túsztárgyalós film.

Azonban a csavar ott kezdődik, hogy a stáb egy része, élükön Julia Roberts karakterével a helyszínen marad és állandóan kommunikál a robbanószerekkel felöltöztetett Clooney-val. Míg a stúdión belül folynak az események, a rendőrség lázas nyomozásba kezd, hogy mindent megtudjon a túszejtőről. A benti események pedig akkor vesznek váratlan fordulatot, amikor Lee Gates a férfi mellé áll és együtt mennek neki a gazdaság élén álló pénzes hatalmaknak. Hogy a szálak pontosan meddig is futnak fel, az egyelőre nem tiszta, de az biztos, hogy kemény társadalomkritikára is számíthatunk.

Végül már teljesen kettéválik a benti és kinti világ: a stáb meg akarja menteni Budwellt és segíteni akar neki, míg a rendőrség le akarja lőni őt, véget vetve az egész szituációnak. Mindez pedig a világ szeme láttára történik, mert a kamerák egyfolytában forognak.

Clooney és Roberts mellett pedig láthatjuk majd még Caitriona Balfet, Dominic Westet, Giancarlo Espositot Chris Bauert és Greta Leet.

A Money Monster május közepén érkezik az amerikai mozikba, magyar forgalmazásról egyelőre nem tudni, de mi nagyon reménykedünk, mert tényleg pörgős, izgalmas és koránt sem átlagos túszdrámát ígér az alábbi előzetes.

, , , , , ,

Van véleményed? Oszd meg velünk!

Powered by Facebook Comments