thelobster

Colin Farrell-elnek sürgősen párt kell találnia, különben állattá változtatják. Kijött a remek The Lobster első előzetese. 

A The Lobster (A homár) az utóbbi évek legparádésabb társadalmi szatírája, ami azzal a gondolattal játszik el, hogy a jövőben senki nem lehet egyedülálló. A szingliket erőszakkal egy szállodába viszik, és aki 45 napon belül nem talál párt magának azt állattá változtatják. Ez Yorgos Lanthimos (Kutyafog, Alpok) első angol nyelvű munkája, de nem ő az első, aki állatokkal szemléletet egy nagyon társadalmi jelenséget, elég csak Orwell Állatfarmjára gondolnunk.

Hirdetés

A film első fele hihetelenül vicces, Buñuel-t is megszégyenítő szatíra a modern kapcsolatfüggőségről és a társadalmi normákról, majd Farrell csatlakozik az erdőben bújkáló ellenállókhoz. Itt közte és Rachel Weisz karaktere között szerelem bontakozik ki és a film líraibb hangvételre vált. Colin Farrell talán az Erőszakik óta nem szerepelt említésre méltó filmben, de a görög rendező kihozta belőle a legjobbat, ugyanúgy igaz ez a többi szereplőre is. Többek között John C. Reilly, Léa Seydoux és Ben Whishaw is feltűnik még.

A The Lobster-el  Yorgos Lanthimos folytatja a rá jellemző szerzői jegyeket, mégis jóval szélesebb közönségnek befogadható és szórakoztató filmet készített. Tudomásaink szerint Magyarországon nem fogják moziban bemutatni, tehát csak ajánlani tudjuk a miskolci Cinefestet, ahol a versenyprogramban szerepel.

, ,

Van véleményed? Oszd meg velünk!

Powered by Facebook Comments