Hírek

Daniel Radcliffe felépíti a Brooklyn-hidat

danielradcliffeDaniel Radcliffe a Brooklyn-híd megépítésén dolgozó mérnököt alakít következő filmjében – írja a BBC News.

A Brookly Bridge című alkotás rendezője Douglas McGrath, akit legtöbben a Gwyneth Paltrow főszereplésével forgatott Emma című Jane Austin-adaptáció alkotójaként ismernek.

A Brooklyn-híd felépítése 14 évig tartott, 15 millió dollárba került és húsz ember lelte halálát az építkezésen.

Radcliffe a mérnök Washington Roeblinget alakítja, aki maga is dekompressziós betegséget kapott, amikor lemerült, hogy ellenőrizze a híd víz alatti részének szerkezetét.

A csillogó fémkábelekkel kifeszített hidat ma a New York-i panoráma egyik gyöngyszemének tartják, pedig a munkálatok alatt gúnyos megjegyzések céltáblája volt. Mivel megépítése idején a világ leghosszabb felfüggesztett hídjának számított, sokan gondolták, hogy a szerkezet egyszerűen összeomlik és belezuhan az East Riverbe.

A híd két hatalmas tornyát Roebling apja tervezte, és ő felügyelte az építkezést is, de egy ellenőrzés alkalmával megsérült a lába, vérmérgezést kapott és meghalt. Fia vette át a munkáját. Közben a tervezett költségek csaknem megduplázódtak, ám amikor 1883-ban elkészült a híd, a „tudomány csodájának” nevezték.

A film felvételei augusztusban kezdődnek, a szereposztást később hozzák nyilvánosságra. McGrath forgatókönyvében fontos szerephez jut Roebling felesége, aki a legsötétebb órákban is támogatta férjét.

A produkciót finanszírozó Goldcrest Films részéről Pascal Degove úgy vélte: Radcliffe tökéletes választás a főszerepre, nemcsak tehetsége miatt, hanem azért is, mert olyan színész, aki válogatás nélkül minden korosztályt lebilincsel játékával.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com