Hírek

David Heyman, a Potter-filmek producere életműdíjat kap

BRITAIN-ENTERTAINMENT-FILM-AWARDS-BAFTADavid Heyman, a Harry Potter-filmek producere kapja januárban az Amerikai Producerek Céhének (PGA) életműdíját.

A producercéh a szakember rendkívüli teljesítményét honorálja a David O. Selznick-díj átadásával. A ceremóniát, amelyen a producerek további díjait is kiosztják, január 23-án rendezik meg a Los Angeles-i Hyatt Regency Century Plazában.

David Heyman a Harry Potter-sorozat mellett a Gravitáció (képünkön), a Paddigton és A csíkos pizsamás fiú című filmek producereként is dolgozott – emlékeztetett a The Hollywood Reporter.

A PGA-gála társelnökei, Michael DeLuca és Jennifer Todd méltatásukban kiemelték, hogy Heyman állította fel a modern franchise-filmkészítés mércéjét, bizonyította, hogy képes a nagy becsben álló irodalmi univerzumot átültetni a filmvászonra úgy, hogy annak minden mélységét, humorát és szívhez szóló mondanivalóját közvetíti. A Gravitációban a filmkészítés új technológiájának útját járta. Munkáival hozzájárult a produkciós szakma és az ágazat színvonalának emeléséhez. A keze alól kikerült filmek rendre éppolyan sikeresek, mint azok az irodalmi művek, amelyekből születtek – fogalmaztak.

2014-ben a James Bond-filmek két producere, Barbara Broccoli és Michael G. Wilson, 2015 januárjában pedig Gale Anne Hurd vehette át a PGA David O. Selznick-díját.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com