maurice-jarre-1238574740-hero-wide-0Az eredeti lemez 40. évfordulója, valamint a folytatás, az Oxygene 7-13 jövőre esedékes huszadik születésnapja alkalmából Jean-Michel Jarre teljessé teszi a trilógiát. A december 2-án megjelenő Oxygene 3 albumon hét új dal kap helyet.

Nem vagyok nagy híve az évfordulóknak, de amikor legutóbbi lemezemen, az Electronica 2-n dolgoztam, született egy szerzemény, az Oxygene 19, és eljátszottam a gondolattal, milyen lenne az Oxygene album, ha napjainkban írnám meg – idézte az elektronikus popzene francia atyját a lemezt kiadó Sony Music magyarországi forgalmazója, a Hear Hungary Music. A 68 éves Jarre az 1976 decemberében Franciaországban, fél évvel később pedig a nemzetközi piacon jelentette meg a ma már ikonikus albumot, a szintetizátorzene alapművének tartott Oxygene-t.

Hirdetés

Jean-Michel Jarre több mint négy évtizedes eddigi pályafutása során húsz stúdióalbumot készített, köztük az Oxygene-t két évvel követő Equinoxe-ot, a Magnetic Fieldset vagy az állatkertek hangjait megidéző Zoolookot. Tehetségét apjától örökölte: Maurice Jarre írta például a Doktor Zsivágó című film zenéjét.Van véleményed? Oszd meg velünk!

Powered by Facebook Comments