Hírek

Dick Van Dyke, a klasszikus Mary Poppins-film kéményseprője is játszik a folytatásban

marypoppinsA 91 éves Dick Van Dyke, az 1964-es Mary Poppins-film kéményseprője is feltűnik a Disney-stúdióban készülő folytatásban.

Az idős színész maga erősítette meg a hírt, amely szerint szerepelni fog a 2018. december 25-én mozikba kerülő Mary Poppins visszatér című produkcióban, amelynek Emily Blunt lesz a főszereplője – írja a BBC News.

„Nagyszerű a szereposztás – Meryl Streep, Angela Lansbury és a srác a Hamiltonból” – jegyezte meg tréfásan Van Dyke.

A musicalben Blunt a csodálatos nevelőnőt alakítja. Lin-Manuel Miranda, a bombasikerrel játszott és 11 Tony-díjjal elismert Broadway-musical, a Hamilton szerzője és főszereplője pedig Jack, a lámpagyújtogató szerepét játssza. A film szereplőgárdáját erősíti Meryl Streep is egy epizódszerepben.

Van Dyke – aki Burtöt, a kéményseprőt alakította a filmklasszikusban – elmondta, esze ágában sincs visszavonulni. Mint fogalmazott: „azt hiszem, ez a legrosszabb, amit az ember tehet. Néhányan, akik mégis megteszik, hirtelen megöregednek. Én azt gondolom, hogy muszáj aktívnak maradni”.

A Mary Poppins (fenti képen) című zenés filmet Julie Andrews főszereplésével 1964-ben mutatták be. A Disney évek óta dolgozik a folytatáson. A csodálatos nevelőnőről szóló új mozit Rob Marshall rendezi P. L. Travers regényei nyomán.

A musical forgatókönyvét David Magee írta. A film zenéjét Marc Shaiman komponálja, az eredeti betétdalokat szintén Shaiman szerzi a dalszövegíró Scott Wittmannel.

Az első Mary Poppins-regényt 1934-ben publikálta P. L. Travers. Az írónak 1935 és 1988 között további hét regénye jelent meg a nevelőnő és a Banks-család kalandjairól.

A Mary Poppins visszatér az 1930-as évek gazdasági válságának idején játszódik Londonban. Jane és Michael Banks már felnőttek, és egy családi tragédia után Michael három gyerekével együtt felkeresi egykori nevelőnőjüket, Mary Poppinst.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com