Hírek

Egymilliárd dollárra pereli egy forgatókönyvíró Cruise utolsó Mission: Impossible-filmjét

missionimpossibleEgymilliárd dolláros (228 milliárd forintos) kártérítést követel jogi úton Tom Cruise Mission: Impossible – Fantom protokoll című filmjének produkciós cégeitől egy forgatókönyvíró, aki szerint engedélye nélkül az ő munkáját használták fel a filmhez. – olvasható a BBC News oldalán.

Timothy Partick McLanahan bírósági keresetében azt állítja, hogy a 2011-ben bemutatott akciófilmet az ő 1998-as Head On című forgatókönyvéből készítették. A Radar Online-on közzétett bírósági dokumentumokból kiderül, hogy McLanahan eredetileg a William Morris Ügynökségnek küldte el a szkriptet, de ők elutasították. A férfi szerint viszont ezt követően engedélye nélkül világszerte házalni kezdtek a forgatókönyvével és átadták azt a Cruise-t képviselő Creative Artist Agencynek.

McLanahan kijelentette, hogy a negyedik Mission: Impossible történetében azonnal ráismert a saját forgatókönyvére. És mivel a produkció világszerte 700 millió dolláros kasszasiker lett, a bevételei pedig a DVD, valamint Blu-ray eladásokkal elérhetik az egymilliárd dollárt, ő is ezt az összeget követeli kártérítésként.

A BBC News szerdai tudósítása szerint Cruise, a Paramount Pictures és a többi beperelt produkciós cég egyelőre nem nyilatkozott a tavaly decemberben benyújtott keresettel kapcsolatban.

Közben már folynak az ötödik Mission: Impossible-film munkálatai, a produkciót 2015 decemberében láthatja a közönség.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com