jameshorner

Meghalt James Horner, a kétszeres Oscar-díjas zeneszerző – írja a Hollywood Reporter. Lezuhant a repülőgép, amit ő maga vezetett. 61 éves volt.

Horner számos jelentős film zenéjét írta, többek között A rettenthetetlen, az Egy csodálatos elme, kettő Star Trek-film és az Apollo 13 fűződik a nevéhez. Rendszeresen együtt dolgozott James Cameronnal, A bolygó neve: Halál, a Titanic és az Avatar mind a világ legsikeresebb filmjei között vannak számon tartva és ebben a zenének is nagy szerepe volt.

Hirdetés

A Titanicért rögtön kettő elismerést is kapott, a legjobb zene és a legjobb betétdalért díját is ő vihette haza. Később is csak gyűjtötte a jelöléseket. A hetvenes évektől foglalkozott filmzeneszerzéssel. Rendíthetetlenül dolgozott, több mint száz film zenéjét írta meg, három filmje is a közeljövőben érkezik a mozikba; a Southpaw, melyben Jake Gyllenhaal egy bokszolót alakít, a Wolf Totem, és a The 33 című dráma, melyben a chilei bányászokról lesz szó.

Horner egy interjúban nyilatkozta, hogy számtalan felkérést kap, viszont visszautasítja, ha nem alkothat valami eredetit. Szerinte a legfőbb feladata az, hogy érzelmileg hasson a nézőkre a zenéjével. A halálhírt Horner asszisztense, Sylvia Patrycja erősítette meg: „Elveszítettünk egy csodálatos embert, akinek hatalmas szíve volt és hihetetlenül nagy tehetsége, aki úgy halt meg, hogy imádta azt, amit csinált.“

, , , ,

Van véleményed? Oszd meg velünk!

Powered by Facebook Comments