Hírek

Elhunyt Michael Blake Oscar-díjas forgatókönyvíró

michael blake Életének 69. évében, hosszan tartó betegséget követően elhunyt Michael Blake, a Farkasokkal táncoló Oscar-díjas forgatókönyvírója – tudatja a variety.com.

Blake az 1988-ban saját maga által írt regényét dolgozta át a később Oscar-díjas film forgatókönyvének. A Farkasokkal táncoló című mű kópiáiból több, mint 3 és fél milliárdot adtak el az egész világon, és 15 különböző nyelvre fordították le.

A film 90-ben került a mozikba, Kevin Costner rendezte és a főszerepet is ő játssza benne. A már említett legjobb forgatókönyvért járó díj mellett másik 6-ot, közte a legjobb film Oscar-díját is elhozta az alkotás. Blake emellett a WGA Awards és a Golden Globe elismerését is bezsebelte ezzel a művével.

Az alkotó legutóbbi munkája egy 2011-es Winnetou feldolgozás német alapjának újraírása volt. Továbbá olyan műveket hagyott hátra, mint az Airman Mortensen, az Indian Yell, a Marching to Valhalla, a Twelve the King vagy a Like a Running Dog.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com