A marsi (The Martian) Matt DamonAvagy A mentőexpedíció – egyre biztosabb ugyanis, hogy ez lesz az év egyik legjobban várt sci-fiének a magyar címe. Még csak néhány órája, hogy beköszönt hozzánk Mark Watney, azaz a marsi, már meg is érkezett a filmhez az első előzetes.

Miről is van szó? A tavalyi év egyik legjobb és legsikeresebb könyvének adaptációjáról, amit Ridley Scott Matt Damonnal a főszerepben Magyarországon forgatott – érhető így már az örömujjongásunk? És akkor még azt nem is mondtuk, hogy Damon mellett Jessica Chastain, Chiwetel Ejiofor, Kate Mara, Kristen Wiig, Michael Pena és Jeff Daniels is játszik a filmben.

Hirdetés

Aki az eredeti regényt nem ismeri, némiképp talán szkeptikus lehet, hiszen a témában született már több hasonszőrű alkotás (Mars mentőakcióA vörös bolygó), egyik sem túl nagy sikerrel. A könyvben azonban az említettekkel szemben minden elképesztően realisztikus, valódi szórakoztató tudományos irodalom, mondhatni pop-geek a legjobb fajtából. Ennek számos eleme visszaköszön az előzetesben, noha a látottak alapján a hollywoodi érzelemdagály még az űrbe is képes kiönteni. Novemberben meglátjuk, ez mennyit segít vagy épp mennyit árt a történetnek.Van véleményed? Oszd meg velünk!

Powered by Facebook Comments