regressionAz egykor szebb napokat látott Alejandro Amenábar a minden nap szép Emma Watsonnal és a mostanában szép napokat a háta mögött tudó Ethan Hawke-kal készített egy őrülten feszült filmet. 

A történet 1990-ben zajlik, amikor egy lány (Watson) megvádolja apját egy olyan bűnnel, amire a férfi nem is emlékszik, mégis beismer. Az ügyben eljáró nyomozó (Hawke) bevon egy pszichiátert is az apa kihallgatásába, a terápiák során pedig olyan titkokra derül fény, amit talán jobb lett volna nem háborgatni.

Hirdetés

A chile-i származású Alejandro Amenábart eléggé megbüntette a szakma az Agoráért, az azóta eltelt hat év alatt ugyanis mindössze egy rövidfilmet engedélyeztek neki. Pedig előtte ő volt az, aki igazi borzongást hozott a Más világgal a horror műfajba, innovációt a spanyol filmiparba (Nyisd ki a szemed) vagy épp melankóliát Javier Bardem szemébe (A belső tenger).

Új mozijával, a magyarul talán Kihátrálásnak fordítható filmjével visszatér a thrillerekhez, és végül is ehhez értett a legjobban. Az őszre várható Regression talán újra egy felfelé ívelő pályára állítja Amenábart – mi mindenesetre kíváncsian várjuk.

 

, , , , ,

Van véleményed? Oszd meg velünk!

Powered by Facebook Comments