snowden Első előzetessel jelentkezik Oliver Stone életrajzi thriller-drámája Edward Snowdenről, a titkosított dokumentumokat kiszivárogtató CIA alkalmazottról, akit a filmben Joseph Gordon-Levitt alakít.

Bár korábban készült már dokumentumfilm Snowdenről, az idén Oscar-díjat kapó Citizenfour Laura Poitras rendezésében, ezúttal egy játékfilmből ismerhetjük meg a CIA alkalmazottját és életének egy szakaszát.

A háromszoros Oscar-díjas Stone olyan filmekkel a háta mögött készíti ezt az alkotást, mint a Tőzsdecápák 1-2, a Nixon, a Született gyilkosok vagy a Minden héten háború. A produceri munkásságáról is híres rendező ezúttal egy aktuálpolitika történetet visz vászonra.

Hirdetés

Bár az előzetesből konkrétan az égvilágon semmi nem derül ki, még így is hangulatos azért és jó zenével operál.

A decemberben mozikba kerülő alkotásban Levitt mellett szerepet kapott Shailene Woodley, Scott Eastwood, Nicolas Cage, Melissa Leo, Tom Wilkinson, Joely Richardson Parker Swyers is. A színészi felhozatalra tehát egyetlen szavunk se lehet, és ha a rendező hozza a tőle megszokott minőséget, egy izgalmas, mély és érdekes filmnek nézünk elébe.

És bár egyelőre magyar forgalmazásról nincsenek hírek, reménykedhetünk benne, hogy hozzánk is eljut valamikor a Snowden.

, , , , ,

Van véleményed? Oszd meg velünk!

Powered by Facebook Comments