Michael_Fassbender_Steve_JobsÚjabb film készül az Apple legendás társalapítójáról, a rendező ezúttal Danny Boyle, a főszereplő pedig Michael Fassbender. 

Úgy tűnik, a Universal bízik benne, hogy négy évvel Steve Jobs halála után is érdekli az embereket egy életrajzi film a számítástechnika úttörőjéről – pedig az előző kísérlet, az Ashton Kutcher főszereplésével készült, független Jobs nem aratott nagy sikert. A Steve Jobs mindenesetre a stábbal már bebiztosította magát: a forgatókönyvet Aaron Sorkin írta Walter Isaacson bestsellere alapján. A rendező a sokszor bizonyított Danny Boyle, a fontosabb szerepeket pedig Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogen és Jeff Daniels játsszák.

A korábbi tervekben egyébként David Finchert tették volna meg rendezőnek, míg a címszerepet Leonardo DiCaprio vagy Christian Bale kapta volna.

Hirdetés

A film Sorkin közlése szerint a film három részre tagolódik, melyekben a három legfontosabb Apple termék (a Macintosh 1984-es, a NeXT 1988-as és az iMac 1998-as) megjelenésének kulisszái mögé tekinthetünk be. A jelenetek két előadóteremben, egy étteremben és egy garázsban játszódnak, Jobs előéletéről pedig flashback-ekből értesülünk.

Nos, mindebből egyelőre nem sokat láthatunk: az előzetesben szinte kizárólag Jobs háta, illetve rivaldafényben úszó arca látszik, miközben az ő szuggesztív mondatait és a többi szereplő hozzá intézett szavait halljuk – valószínű tehát, hogy a film nagyon erősen Jobs személyére fókuszál, ám hogy mindezt hogyan teszi majd, kérdéses. Az amerikai premier október 9-én lesz, ám a produkcióról még alig érhető el anyag, képek is csak elvétve jelentek meg.

A magyarországi bemutató 2016 januárjában várható, alább az előzetes magyar felirattal.

 

, , , , , , , ,

Van véleményed? Oszd meg velünk!

Powered by Facebook Comments