Hírek

Első alkalommal rendeznek magyar filmfesztivált Berlinben

Liza, a rókatündér

liza tomyvalElső alkalommal rendeznek magyar filmfesztivált Berlinben: a Huniwood  október 13. és 24. között több tucat magyar mozgóképes alkotást, játék- és dokumentumfilmeket mutat be.

A nagy múltú Babylon moziban és a berlini városközpontban álló CHB-ban az elmúlt két év hazai és nemzetközi sikereinek legjava mutatkozik be a berlini közönségnek. A játék-, dokumentum-, rövid- és animációs filmek mellett az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának emlékére tematikus filmklasszikusok válogatása is látható lesz a fesztiválon a Balassi Intézet – Collegium Hungaricum Berlin (CHB) és a SpeakEasy Project Berlin szervezésében – közölte a Balassi Intézet szerdán az MTI-vel.

A Huniwood programjában – amelyet Bujdosó Bori filmkritikus, Papp Bojána dokumentumfilm-rendező és Deák Dániel, a Daazo rövidfilmes portál alapítója állított össze – függetlenfilmes alkotások is szerepelnek. A munkák eredeti nyelven, angol felirattal láthatók, főként a berlini fiatal, multikulturális közönséget célozva meg.

A nyitófilm a Németországban még be nem mutatott Liza, a rókatündér (a képen), emellett látható lesz az Oscar-díjas Saul fia, a Hajnali láz, a Félvilág, az Utóélet és a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan.

A dokumentumfilmes kínálatban a Drifter, az Everglades, a Tititá és a Káin gyermekei szerepel, az animációs és rövidfilmes válogatásban Tóth Luca Superbi, Andrasev Nadja A nyalintás nesze, Vácz Péter Nyuszi és őz és Szilágyi Fanni A kamaszkor vége című munkái is bemutatkoznak.

Az 1956-os szekcióban egyebek mellett Makk Károly Szerelem, Gothár Péter Megáll az idő, Vágvölgyi B. András Kolorádó Kid és Bereményi Géza Eldorádó című filmje eleveníti fel a szabadságharc emlékét.

A program szorosan kötődik a CHB egyéb, az 1956-os évforduló alkalmából rendezett eseményeihez.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com