Hírek

Fiatal filmeseket karol fel az idén 25 éves Saatchi

cannes_lionsA Saatchi & Saatchi nemzetközi New Directors’ Showcase programja már 25 éve segíti a fiatal filmeseket, hogy bekerüljenek a nemzetközi vérkeringésbe. Idén Magyarország is csatlakozik a programhoz.

A Saatchi & Saatchi hálózat New Directors’ Showcase programjával már negyedszázada támogatja a fiatal filmes szakembereket. Évről évre a Cannes Lions reklámfesztivál egyik csúcspontja az új rendezők munkáinak vetítése. A nagy presztízsű programhoz az idén szintén 25. évfordulóját ünneplő Saatchi & Saatchi Budapest is aktívan csatlakozik: a magyar fiatal filmkészítők is megmérettethetik magukat, és nevezhetnek már korábban készített alkotásaikkal, műfaji megkötés nélkül. A Saatchi Budapest szakemberei választják ki a legjobbakat, amiket aztán a globális szakmai bizottság figyelmébe ajánlanak; az így kiválasztott rendezők egy-egy munkája kerülhet fel a New Directors’ Showcase reeljére.

A programot itthon 2015. november 5-én jelentették be, a nevezési határidő pedig 2016 tavasza, amelyről a szervező Saatchi csapata később ad tájékoztatást. A Cannes-i seregszemlét 2016 júniusában tartják.

 

További információk: facebook.com/SaatchiBudapest. A New Directors’ Showcase korábbi reeljei megtekinthetők itt: youtube.com/NDS.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com