gta Daniel Radcliffe és Bill Paxton főszereplésével TV-film készül a BBC-nél a hazánkban is igen népszerű GTA számítógépes játékról – közölte ma a Variety.

A Game Changer címen futó másfél órás drámát Owen Harris rendezi és James Wood írja, a történet középpontjában pedig a Radcliffe alakította Sam Houser, a videó játék megalkotója áll majd.

A Grand Theft Auto (GTA) lehetőséget nyújt a játékosoknak belépni egy világba, melyben lehetnek bűnözők, rablók, gyilkosok, gengszterek, de rendőrök is. Az igencsak erőszakos, de hihetetlenül sikeres játék egy képzeletbeli alvilágba kalauzolja az embereket. A legutóbbi GTA kiadás 3 nap alatt több, mint 1 milliárd dollárt hozott, elnyerve ezzel a leggyorsabban elkelő szórakoztatási produktum címet.

Hirdetés

A film éppen az erőszakosság és a pénzügyi sikeresség furcsa kettősségét mutatja be, egy örökös harcot a készítők és az ellenzők népes tábora között. Szülők, politikusok és aktivisták tízezrei ellenzik a játékot, sokan pedig a teljes betiltása mellett emelnek szót.

A film másik főszereplője, Jack Thompson (Paxton) egy ügyvéd, aki az egyik legelhivatottabb ellenzője a játéknak és a GTA betiltása mellett kampányol.

Mivel a téma érdekes, aktuális és jóval távolabbra mutat önmagánál, ráadásul a két színészre se lehet egy szavunk se, bizakodva várjuk a filmet, melyet 2016-ban mutatnak be. Remélhetőleg hozzánk is eljut majd valamilyen formában.

, , , , , ,

Van véleményed? Oszd meg velünk!

Powered by Facebook Comments