MANDA logo_rgb Bár egyelőre nincs új otthona az Örökmozgó Filmmúzeumnak, ez nem akadályozza meg a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet filmklubot indítson, mely két helyszínen is várja az érdeklődőket – áll a MaNDA oldalán.

Az Örökmozgó nagykörúti épületéből való sajnálatos kiköltözése óta ugyan még nem talált új, állandó helyszínt a MaNDA, ez nem állítja meg a magyar filmkultúráért oly sokat tevő intézményt, hogy továbbra is megpróbálja a legjobban kiszolgálni a közönséget. Ezúttal két ideiglenes helyszínen (Budakeszi út és Barabás Villa) indítanak filmklubot napi rendszerességgel.

„A XII. kerületi önkormányzat segítségének köszönhetően a Városmajor utcai Barabás Villában heti 2-3 alkalommal jelentkezik az Örökmozgó Filmklub, amelynek kedvezményesen látogatható vetítései a két világháború közötti közönségfilmekből és a ‘45 utáni, főként irodalmi adaptáción alapuló népszerű alkotásokból adnak különleges ízelítőt. A filmklub programjaira havi bérlet váltható, amelyre – a jegyvásárláshoz hasonlóan – diák- és nyugdíjas kedvezmény vehető igénybe.”

Hirdetés

Olyan alkotások várnak a nézőkre, mint a Beszterce ostroma, a 80 huszár, a Csillag a máglyán, az Ez történt Budapesten, de Indiai Filmklub címen igazi különlegességekkel is találkozhatunk majd. Az Örökmozgó Filmklub teljes listáját itt találjátok meg.

„A Filmarchívum Budakeszi úti nagyvetítője MaNDA Filmklub címmel hétfőtől péntekig este 6-kor ingyenes előadásokkal várja az érdeklődőket, akiknek az intézet által restaurált vagy digitálisan felújított filmkincsek megnézése mellett ezúttal a hatvanas-hetvenes-nyolcvanas évek magyar filmtörténetének átfogó megismerésére is lehetőség nyílik, akár oktatási keretekben – méghozzá eredeti, 35 mm-es filmkópiák megtekintésével.”

Itt olyan klasszikusokkal találkozhatunk, mint az Álmodozások kora, az Így jöttem, a Tízezer nap vagy a Megszállottak. A MaNDA Filmklub teljes listája pedig itt található.

, , , ,

Van véleményed? Oszd meg velünk!

Powered by Facebook Comments