pacific-rim-26A forgatási költségek egy részének átvállalását ígérve próbálja Kínába csalogatni a hollywoodi filmkészítőket a Dalian Wanda kínai üzleti konglomerátum.

A kelet-ázsiai ország leggazdagabb embere, Vang Csien-lin tulajdonában lévő cég akár 40 százalék forgatási kedvezményt is hajlandó biztosítani a külföldi filmeseknek, ha a vállalat új stúdióiban forgatnak – írta a BBC News.

A csingtaói Qingdao Movie Metropolis első stúdiói október elején nyitották meg a kapuikat, és a komplexum a tervek szerint 2018-ra készül el teljesen. „Ez egy lehetőség, nem pedig versenyhelyzet Hollywood számára” – mondta Los Angelesben Vang Csien-lin.

Hirdetés

Az üzletember szerint 2018-ra Kína felzárkózhat az Egyesült Államok és Kanada mellé a filmszínházak jegyeladásainak tekintetében, és a kínai jegyeladások várhatóan évente nagyjából 15 százalékkal fognak növekedni a rákövetkező évtizedben.

Vang rámutatott arra is, hogy ha a külföldi rendezők Kínában fognak forgatni, akkor „természetesen a kínai ízlést is figyelembe kell majd venniük”.

Vang cége mára felvásárolta az amerikai AMC Entertainment és a Carmike mozihálózatot, valamint a brit Odeon moziláncot is. Idén pedig a Jurassic Worldot és a Godzillát is jegyző Legendary Entertainment is a birtokába került.

A Legendary már az új kínai stúdióban fogja forgatni a Tűzgyűrű (a képen) és a Godzilla folytatását. A Dalian Wanda szerint továbbá a Lions Gate Entertainment és mások is jelezték már, hogy a csingtaói stúdióban fognak forgatni.

, , , , ,

Van véleményed? Oszd meg velünk!

Powered by Facebook Comments