Hírek

Független, magyar found footage horror: Bodom

Bodom

BodomAz Elekes Gergő-Gallai József rendezőpáros és veszprémi bázisú függetlenfilmes csapata ismét egy magyar színtéren hiánypótló műfaji kezdeményezéssel hallat magáról. A 2013-ban bemutatott Interjú című thriller után idén ősszel found footage horrorfilmmel jelentkeznek.

A finnországi Bodom-tónál elkövetett brutális hármas gyilkosság igaz története már több mint három éve foglalkoztatta Elekes Gergőt, amikor Gallai Józseffel belekezdtek a projekt megtervezésébe. Az elkészült filmben médiaszakos hallgatók erednek a rejtély nyomába: megfigyeléseiket kamerával rögzítik, és felvételeik alapján nyomoznak az ötven évvel korábbi események után. Az éjszaka nem várt fordulatot hoz, és a szakdolgozatuk témájául választott bűncselekmény felderítése rémálomba torkollik.

A found footage (talált kamerás) stílust Gallai József elmondása szerint azért választották, mert „A történet aktív részeseivé szerettük volna tenni a szereplőket, nem mellesleg költséghatékonyabb megoldásnak is bizonyult, vállalva, hogy lépten-nyomon össze fogják hasonlítani a zsáner leghíresebb és legsikeresebb filmjeivel.”

A Bodom a Filmalap támogatási rendszerén kívül készült, alacsony költségvetésű, független alkotás. A forgatókönyv négy hónap alatt íródott, a húszfős stáb (a statisztákat is beleértve!) hat nap alatt forgatta le a teljes nyersanyagot. Olyan forgatási nap is akadt, amikor csupán a két rendezőből és két szereplőből álló stáb dolgozott a filmen. A főszereplők Turzó Vivien, Kovács Bence, Tábori Kata és Szabó Dániel, a vágásért és a fényképezésért a rendezőként is közreműködő Elekes Gergő felelős. A felvételek magyarországi helyszíneken, Veszprém közelében fekvő falvakban készültek.

Bodom

A 2010-ben alakult Elekes Pictures társulat számára az amatőrfilmezés nem ismeretlen terep. 2012-ben Elekes Gergő rendezésében elkészítették A meg nem érintett című melankolikus hangulatú nagyjátékfilmet, majd ugyanebben az évben a páros által közösen jegyzett Csendes változás című társkereső-történet is vászonra került. 2013-ban a Gallai József nevével fémjelzett Exitus című kísérleti rövidfilm mellett elkészült a közös rendezésként számon tartott thriller, az Interjú is.

Bodom

A Bodom várhatóan 2014 őszén kerül a közönség elé. A Magyarországon egyedülálló próbálkozásnak tekinthető talált kamerás horrorfilmtől az alkotók nem csak belföldön várnak sikert – belföldön pedig nem csak sikert várnak tőle, hiszen elismerik, hogy a szokatlan zsánerválasztás miatt a műfajiságtól idegenkedő hazai légkörben az alkotás negatív fogadtatásra is találhat. „A filmet elsősorban a külföldi piac felé szánjuk, hisz a tengerentúlon a mai napig hatalmas kultusza van ennek a műfajnak, illetve a horrornak magának. Versenyek, fesztiválok lebegnek a szemünk előtt, valamint mindenképpen szeretnénk filmünket először mozikban, majd DVD-forgalmazásban látni” – mondja Elekes Gergő.

BODOM – Forgatási Napló

Magyar Vivien

Ez a szerző még nem töltött fel információt. Ígérjük, hamarosan pótolja!

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com