Hírek

Geena Davis és a nők egyenjogúsága

geena davis Geena Davis amerikai színésznő a Londoni Filmfesztivállal együttműködve globális szimpóziumot szervez a nők egyenjogúságának égető kérdéseiről a filmiparban. A találkozóra októberben Londonban kerül sor.

Geena Davis 11 éve alapította kutatóintézetét, amely a nők médiában elfoglalt helyzetét vizsgálja. Az Oscar-díjas színésznő 2008 óta szervez konferenciákat az Egyesült Államokban a kreatív médiában dolgozó nők támogatására. A filmsztár szerint a médiára, a filmekre nagy felelősség hárul, hogy ne erősítsék a negatív nemi sztereotípiákat a közönségben.

Davis, Meryl Streep, Kristen Stewart és egy sor befutott hollywoodi színésznő emelte fel a hangját az utóbbi időben a filmiparban továbbra is tapasztalható szexizmus ellen és a női egyenjogúságért.

Az októberi londoni globális szimpóziumra – amely az első ilyen rendezvény lesz az Egyesült Államokon kívül – politikusokat és a szórakoztatóipar kulcsszereplőit hívják meg. A Brit Filmintézet (BFI) által szervezett Londoni Filmfesztiválon két panelbeszélgetésen tárgyalnak majd a filmekben megjelenő női karakterekről. Az egyiket Amanda Nevil, a BFI igazgatója vezeti, a másikat pedig Elizabeth Karlsen, a Nők a Filmben és a Televízióban elnevezésű filmipari csoport elnöke.

A londoni tanácskozás után 2016-ban a filmgyártás egy másik központjában, Indiában, majd Brazíliában is rendeznek hasonló nemzetközi szimpóziumot.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com